L'Alberto Feito és un veí de Banyeres del Penedès (Baix Penedès) que fa més de set mesos que està vivint fora de casa perquè l'asseguradora no li vol pagar els danys ocasionats per uns aiguats el mes d'abril.

Alberto Feito fa set mesos que no viu a casa seva

Els inquilins de dos pisos de Banyeres del Penedès, entre els quals es troba l'Alberto, fa set mesos viuen fora de casa perquè l'asseguradora encara no els ha indemnitzat pels danys ocasionats arran d'un aiguat el mes d'abril. Unes obres a mig fer a la teulada de l'edifici van propiciar que s'inundessin els pisos de la tercera planta i que les filtracions fins i tot arribessin a la segona.

Els inquilins de sis habitatges van haver de marxar de casa i, tot i que la majoria ja han cobrat i han pogut tornar-hi, Alberto Feito i un altre veí encara no han rebut cap indemnització. Segons Feito, el BBVA li ha ofert 2.400 euros per una part dels danys, però ell reclama 7.000 euros. L'Ajuntament amenaça de deixar de treballar amb el BBVA si no resol la situació.

Banyeres del Penedès / Wikimedia Commons

L'Alberto Feito és un veí de Banyeres del Penedès (Baix Penedès) que fa més de set mesos que no viu a casa seva per culpa de l'asseguradora / Wikimedia Commons

Alberto Feito ha explicat que al principi se'n va anar a viure a casa del fill creient que "seria cosa d'un parell de mesos", però que anaven passant els mesos i l'asseguradora "no responia". Primer van fer-li un peritatge que valorava el contingut del pis en uns 980 euros i, després, ho van revisar i van elevar aquest import fins als 2.400 euros. Posteriorment, un peritatge extern que incloïa matalassos, mobles, làmpades i estores, entre d'altres, valorava el contingut en poc més de 7.600 euros.

L'asseguradora no es fa càrrec dels danys de les pluges

Segons l'afectat, els pèrits van arribar a afirmar que els danys que tenia als mobles no es devien a les pluges sinó "al desgast habitual de la llar", on porta vivint des de fa quatre dècades. Desesperat, dilluns va començar una vaga de fam, però l'endemà a la tarda la va acabar deixant per motius de salut

L'alcalde de Banyeres, Amadeu Benach, ha explicat que alguns afectats que no tenien familiars a prop es van allotjar en pensions de la zona. Unes despeses que, de moment, ha assumit l'asseguradora de l'administradora de finques. "Moltes famílies han estat dormint i menjant durant cinc mesos en una habitació de deu metres quadrats", ha assenyalat l'alcalde. Sobre el cas concret de Feito, el batlle ha lamentat que porti "més de set mesos fora de casa quan ha pagat l'assegurança fidelment cada any".

Per tot plegat, Benach ha garantit que si l'entitat bancària "no respon" impulsaran un decret per tal d'avançar diners als afectats que encara no han pogut retornar a casa seva. A més, ha advertit que si aquesta setmana no resol la situació, l'Ajuntament deixarà de treballar amb el BBVA i traspassarà els diners a un altre banc. "D'entitats així no en volem. Set mesos són una vergonya", ha denunciat l'alcalde.