Toni Trueba fa més d’un any que rep entre 2 i 3 paquets d’Amazon al mes que no ha comprat ni demanat. De fet, aquest veí d'Abrera (Baix Llobregat) ni tan sols és client d’aquesta companyia. "No sé qui m'els envia, estic flipant. Sembla una broma pesada", explica a Rac 1 el Toni, que encara es fa creus amb el misteri que envolta tot plegat. “Només hi posa Toni, sense els cognoms”, afegeix.

amazon paquet

El primer paquet que va rebre Toni Trueba, un iglú per a nadons / Toni Trueba

Un misteri impossible de resoldre

Tot va començar amb un iglú per a nadons, just quan la dona del Toni estava embarassada, una coincidència que el va fer pensar que era un regal d'algun conegut. Després, però, van començar a arribar-li més coses, com una funda de mòbil, una motxilla, nines o un dosificador de pastilles. Va ser llavors quan l'abrenc va començar a moure fils per intentar esbrinar qui era el seu comprador secret de paquets.

Amazon, però, es nega a donar-li cap informació per no atemptar contra la llei de protecció de dades, mentre que la policia tampoc hi pot fer res. "Els Mossos em van dir que el dia que m’enviessin droga que els hi truqués, que si no, no podien fer res", explica el Toni.

Amazon

Magatzem de paquets d'Amazon / Amazon

Regals per a tots

Durant tot aquest temps de misteri, el Toni s'ha anat quedant alguns paquets, mentre que uns altres els ha anat regalant a amics i, inclús, als propis repartidors. "A més d’un missatger li he regalat el paquet, que se l’endugui directament i se’l quedi”, afirma el Toni Truba al programa El Món a Rac 1. L'úlim paquet ha estat "una mena de petate per anar a la mili". Quin serà el següent?