Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest diumenge a dos quarts de quatre de la tarda un home de nacionalitat romanesa i de 52 anys que estava a la fira de Santa Llúcia de Barcelona amb una pistola i diverses bales.

Un agent de la policia catalana fora de servei va observar que l'home, que estava per la zona d'aquest tradicional mercat de Nadal, portava una arma curta i que l'havia exhibit. El policia, davant del risc que va creure que podia generar l'home, va contactar amb un vigilant de seguretat de la fira i van aturar l'home i el van detenir.

Arma simulada, munició real

En l'escorcoll a l'home, a més de la pistola que havia vist el policia, també va trobar diversa munició real. Tot i això, segons han explicat els Mossos d'Esquadra, el revòlver que portava l'home era simulat. L'arma està sent investigada pels Mossos per aclarir d'on havia sortit. L'home va quedar detingut per un delicte per desordres públics.

Pistola SantaLlucia

Imatge de l'arma que portava l'home / CME

Barcelona en risc 4 sobre 5 d'amenaça terrorista

La zona de la Catedral, com tota la ciutat de Barcelona i l'Estat, està sent vigilada amb un reforç policial aquestes dates de campanya de Nadal. Amb l'objectiu de frenar els furts i els robatoris al centre de la ciutat però també tenint en compte l'elevat risc de l'amenaça terrorista de caràcter gihadista que viu Europa a les portes de Nadal. En pocs dies s'han produït dos incidents a Londres i a l'Haia.