José Luis Ríos Doce, de 63 anys i veí de Dodro (la Corunya), ha estat a punt de morir després de patir la mossegada d'una serp. L'home ha assegurat que l'incident va ser "culpa seva per anar en xancletes".

José Luís, cuiner i jubilat, passejava divendres a primera hora de la tarda per l'empresa de la seva filla per veure les vaques, calçat amb unes xancletes i sense mitjons. Va caminar majoritàriament per carretera asfaltada, però va trepitjar un camí de terra uns metres quan, de sobte, va sentir la mossegada de la serp, coneguda com a escurçó cantàbric, informa La Voz de Galícia.

L'home va patir dos xocs cardíacs i es va quedar sense pols

 

"Em va donar temps a veure-la. Mesurava uns 40 centímetres de llarg i era de color verd fosc i marró. No sé si la vaig trepitjar o vaig passar pel seu costat. Els metges em van assegurar que no ataquen així per així", diu l'home.

A l'hospital li van posar una injecció i el van enviar a casa, però va tenir una reacció i va anar a emergències, on va quedar ingressat després de patir dos xocs cardíacs i quedar-se sense pols.

Després d'aquelles hores crítiques i després de rebre l'antídot, el veí va millorar dissabte a la tarda i diumenge al matí va passar a planta, on avui espera rebre l'alta. "M'he espantat molt", conclou.