La Guàrdia Civil ha detingut un home de 63 anys per haver robat, presumptament, 21 animals d'una explotació ramadera de la localitat d'Agost. A més, l'home també hauria provocat la mort a uns altres 38 animals en aquesta mateixa ramaderia, en successius robatoris.

L'home va ser detingut el dimarts a la localitat de Novelda (Alacant), un any després que passessin els fets. Segons la Comandància provincial, s'enfronta a tres delictes de robatori amb força i tres delictes de danys.

Robatoris reiterats

Segons fonts de la investigació, que ha estat liderada per l'equip ROCA de la Companyia d'Ibi, els robatoris es cometien de forma repetida a la mateixa explotació ramadera.

El procediment que suposadament seguia l'autor consistia a escalar el mur de les instal·lacions, que mesura més de dos metres. A continuació trencava les cadenes dels gossos que cuidaven i custodiaven el bestiar, cosa que provocava que ataquessin a la resta d'animals de granja. Finalment, els animals acabaven morint a causa de les mossegades.

L'home també hauria matat animals

Durant la investigació s'ha descobert que alguns dels animals van morir a mans d'un humà, perquè tenien ferides d'un objecte punxant al coll o a la zona lumbar.

Els animals morts ascendeixen a 38, entre els quals es troben gallines, ànecs, conills, cabres i oques. Els sostrets són 21 animals, entre conills, gallines, galls i perdius.

El botí: eines agrícoles

L'home presumptament robava per poder sostreure eines de conreu, eines agrícoles i petits animals de granja. També causava danys que inutilitzaven maquinària agrícola i instal·lacions de primera necessitat, com les d'aigua potable i d'energia solar.

L'home va treballar a l'explotació anys enrere

La investigació es va centrar en una persona que tingués relació amb la finca i conegués perfectament la instal·lació així com els gossos, ja que no l'atacaven quan els soltava.

Finalment, després d'alguns mesos, i amb l'ajuda de càmeres de seguretat, es va poder identificar l'home. Els investigadors van comprovar que havia treballat anys enrere en l'explotació: tenia cura dels animals i construïa les instal·lacions.

Després d'haver estat detingut, l'home va quedar en llibertat provisional sense fiança.