Un home armat amb un ganivet va desfermar aquest divendres el pànic entre els usuaris que es trobaven a l'estació de la Sagrera del Metro de Barcelona. El passatger es va presentar a l'andana de la línia 1 amb un carretó de comprar i va començar a llançar objectes a les vies mentre cridava en àrab. Quan els vigilants de seguretat van acudir al seu encontre, l'home portava a sobre dues barres de pa i l'arma blanca. Després de reduir-lo, el personal va posar l'home a disposició dels Mossos d'Esquadra.

ADN Sindical

L'avís el va donar un motorista poc abans de les set del matí, quan l'individu hauria accedit al subsol amb dues barres de pa i un ganivet a la mà mentre cridava expressions en àrab. Segons fonts properes a l'incident consultades per ElCaso.cat, l'home "estava boig" i en cap moment va intentar agredir els passatgers que es trobaven a l'estació.

Els vigilants de seguretat del metro es van personar a l'andana i van comprovar que l'home també portava a sobre un segon ganivet. Els efectius el van reduir sense que aquest oposés cap resistència ni intentés agredir ningú. Una vegada emmanillat, van deixar l'home en mans d'agents dels Mossos d'Esquadra, que el van treure del subsol per evitar nous incidents. 

A causa dels fets, la línia 1 del metro va estar sense funcionament durant vuit minuts mentre es procedia a reduir el passatger.

Situacions de perill

Fonts d'ADN Sindical asseguren que aquest incident no és un cas aïllat i que els vigilants del metro es veuen obligats a bregar freqüentment amb aldarulls i incidències que poden suposar un risc per a la seva integritat física per la presència, per exemple, d'armes blanques.

Davant d'aquesta situació, els sindicats continuen advocant per establir patrulles de dos efectius en comptes d'un i demanen a l'administració pública que actuï sobre això per evitar nous casos.