Un home ha demandat una clínica per utilitzar la seva esperma per engendrar almenys 17 nens. El doctor Bryce Cleary va donar el 1989 -durant el seu primer any com a estudiant de medicina- una mostra del seu semen al centre de fertilitat de la Universitat de Salut i Ciència d'Oregon (OHSU) en la qual estudiava. Segons ha explicat aquest metge de 50 anys en una roda de premsa, la condició per fer-se donant va ser que no utilitzessin la seva esperma més de cinc vegades i que "cap de les dones no viuria a prop d'Oregon". Tanmateix, Cleary ha descobert que almenys dos dels seus fills bilògics han assistit a les mateixes escoles que els seus fills nascuts dins del matrimoni.

Rastre

Tot va començar quan dues filles biològiques del doctor es van conèixer a través d'internet. Després de comprovar que les seves mostres d'ADN coincidien, van contactar amb la Universitat de Salut i Ciència d'Oregon i van anar seguint el rastre fins a determinar que Cleary era el seu pare, informa Televisa. El metge va donar la seva esperma a la clínica de fertilitat del centre acadèmic el 1989 amb la condició que no s'utilitzés per concebre a "més de cinc nens" i que cap de les dones no viuria a prop d'Oregon, on residia l'home.

Amb les sospites que la clínica hagués incomplert algun dels acords, Cleary va decidir enviar el seu ADN a l'empresa Ancestry, especialitzada en genealogia. La sorpresa va ser que la seva mostra d'esperma havia estat utilitzada almenys per engendrar 17 nens, la majoria dels quals van néixer a Oregon. A més, dos dels seus descendents han assistit a les mateixes escoles que els seus fills nascuts dins del matrimoni. Després de la confirmació, el metge ha demandat la clínica de fertilitat per incomplir el contracte i li reclama 5,25 milions de dòlars en qualitat d'indemnització.