La jove que va morir per hipoglucèmia a Viladecans (Baix Llobregat) mentre la seva parella la gravava, estava completament nua, tirada a terra i amb l'ull morat quan va morir. Pel que sembla, va filmar fins a onze vídeos de la seva agonia.

Així ho ha explicat el seu germà Daniel a Espejo Público. "Li va gravar onze vídeos. Es veu la meva germana nua, a terra... ja no puc pensar en cap altra cosa", ha dit.

L'home va gravar fins a onze vídeos de la seva agonia

 

Daniel també ha explicat que, després que morís la seva germana, a les 7.00 hores, el detingut se'n va anar a tornar un cotxe de lloguer. "Un mes abans, la meva germana tenia una costella trencada i l'esquena plena de blaus i ens va dir que havia caigut del sofà", va afegir.

El germà de la víctima ha relatat que en una ocasió el seu nebot i fill de Susana va descobrir que la seva mare tenia els braços plens de blaus. "No has pogut caure. Això t'ho ha fet en Mariano", va dir el nen.

Minut de silenci pel crim masclista de Viladecans

L'Institut Català de les Dones (ICD) ha convocat aquest dilluns un minut de silenci en senyal de dol pel crim masclista de Viladecans, on va ser detingut un home per deixar morir la seva parella amb una hipoglucèmia i gravar la seva agonia amb el mòbil.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres passat l'home, de 49 anys, acusat d'un delicte d'homicidi i un altre de maltractaments, i ja ha ingressat a presó per ordre judicial.

1.017 dones han estat assassinades en agressions d'aquest tipus des de 2003

 

La passada setmana es va tancar amb quatre dones assassinades víctimes de la violència masclista -dues d'elles en presència dels fills- i unes altres dues més que, encara que no figuren en les xifres oficials per no ser parella de l'agressor, han mort en mans d'un dels presumptes assassins.

Des de 2003, any en què van començar a registrar-se els crims masclistes, 1.017 dones han estat assassinades en agressions d'aquest tipus, xifra que s'elevarà a 1.019 de confirmar-se de forma oficial aquests dos últims casos coneguts el cap de setmana.