Les festes de la localitat navarresa de Falces han deixat una insòlita i dura imatge que no ha tardat en fer-se viral a les xarxes socials. Durant la coneguda com a suelta de vacas posterior a una dels vuit encierros que s'han celebrat al municipi, un home patia una cornada a l'escrot i es deixava els testicles enganxats al burladero, una de les tanques de fusta que s'utilitzen per protegir-se dels animals. Segons informa Navarra.com, la víctima va haver de ser traslladada d'urgència al Complex Hospitalari de Navarra per ser operat.

Molt "passat"

Els fets van tenir lloc dissabte passat durant la suelta de vacas posterior a un dels encierros celebrats a Falces. Alain Henares estava com a cap de toreig -responsable de l'esdeveniment- en aquell moment i va comprovar com un home "begut" i molt "passat" no parava de ficar-se en un burladero en el qual no podia estar, ja que està reservat només per als encarregats de controlar l'encierro. Henares el va fer fora del refugi en dues ocasions, mentre l'individu desatenia les seves advertències.

ATENCIÓ: Dures imatges

testiculos enganxats|pegats tanca tancada|tancament Navarra

Imatge dels testicles de l'home enganxats al burladero

En un moment donat, una de les vaques que participaven en l'encierro va envestir amb força la tanca darrere de la qual es refugiava l'home, i va introduir la banya dins d'aquest espai i va enganxar l'individu per l'escrot, informa el mateix mitjà. Després de rebre l'avís que s'havia produït una cornada, el cap de toreig va acudir al burladero i va veure com l'home estava mig ajupit tapant-se amb les mans l'entrecuix i com hi havia una mica de sang a terra.

"Huevos rajados"

Tanmateix, no va ser fins que es van emportar l'home camí de l'ambulància que Henares va comprovar que l'individu tenia els "huevos rajados". Segons assenyala Henares, la cornada es devia produir a prop de la barrera i en "colpejar la vaca allà", els testicles de la víctima es van quedar enganxats a la tanca. A la dura fotografia que acompanya aquestes línies i que ja ha començat a circular per alguns grups de WhatsApp es pot veure part de l'escrot de l'home encara enganxat a la fusta, fet que confirma el testimoni d'Henares.

"El que es veu a la imatge és només la pell. L'home va arribar sencer a Pamplona amb els dos testicles", indica el responsable de la DYA a Falces, José Manuel Merenciano, desmentint així que el ferit hagués patit l'amputació d'un dels testicles.