Els veïns d'Andratx s'han mobilitzat per salvar un ramat d'ovelles que el seu amo havia deixat morir de fam en una finca d'aquesta localitat mallorquina. Diverses associacions han denunciat en nombroses ocasions les condicions en les quals el propietari del terreny té els animals, que ja han protagonitzat alguns incidents en escapar-se de la tanca. Tanmateix, el punt d'inflexió va tenir lloc fa uns dies, quan es van trobar dues ovelles i un xaiet morts.

Insolvent

"Estem molt cansats. Hem denunciat els fets davant de la Policia Local, la Guàrdia Civil del Seprona, Medi Ambient de l'Ajuntament i del Govern balear, però ningú no fa res. Tots et diuen que aquest home és insolvent i que no poden fer res", expliquen els veïns, segons informa Última Hora. La policia ja ha estat almenys en un parell d'ocasions al lloc i ha realitzat un informe sobre això, que no ha prosperat.

Ovelles mortes Andratx 2

Matança

Per evitar que els animals morin de fam, diversos grups han anat fent torns per portar-los aigua i menjar diàriament i evitar així una "matança" major. "Ho fem per humanitat. No podem permetre que els animals es morin de gana", assenyalen veïns d'Andratx, recull el mateix mitjà. Aquest diumenge, una representant d'una associació animalista es va personar en dependències de la Guàrdia Civil i va interposar una denúncia contra l'amo de la finca per un presumpte delicte de maltractament animal.