Un incident xenòfob a Manlleu, a la comarca d’Osona, ha acabat amb una persona ferida greu després de ser apunyalada per un grup de marroquins. Els Mossos d’Esquadra ha pogut detenir l’home que va clavar les ganivetades, de 30 anys, i també a la persona que va intentar cremar l’oratori musulmà de Manlleu, de 44 anys i de nacionalitat espanyola. 

Va intentar cremar un oratori el dia de Sant Joan

Els fets van passar el passat 23 de juny, dia de Sant Joan, quan aquest home va amuntegar gran quantitat de troncs, branques i materials plàstics a l’entrada de l’oratori de Manlleu.

Aquesta acció va poder ser impedida perquè un veí va trucar al telèfon d’emergències i es van activar dotacions de la Policia Local de Manlleu i dels Mossos d’Esquadra, que van poder identificar l’home de 44 anys i de nacionalitat espanyola i es va obrir una investigació per esclarir els fets. 

Un grup de marroquins el van apunyalar

El 9 de juliol l’home que havia intentat cremar la mesquita va mantenir una forta discussió a Manlleu amb un grup d’homes i un d’ells, de 30 anys d’edat i nacionalitat marroquina, en el marc d’una baralla el va apunyalar diverses vegades com a revenja per haver intentat provocar l’incendi al centre religiós. La víctima va ser traslladada a un centre hospitalari per les ferides que va patir. 

Els dos, detinguts

Els Mossos d’Esquadra van poder detenir aquest 29 de juliol l’home de nacionalitat marroquina acusat d’un delicte de lesions per les ganivetades. Passarà a disposició judicial demà. Per altra banda, els investigadors han pogut acreditar que el presumpte autor de l’acció contra el centre religiós va actuar per motivacions racistes i per aquest fet va quedar detingut el passat 28 de juliol a Manlleu com a presumpte autor d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.