La Guàrdia Civil investiga un home de 47 anys per haver, presumptament, robat una urna amb les cendres del seu excunyat mort a Salas, a Astúries. L'acusen d'un delicte de violació de sepultura i profanació de cadàvers.

Tot va començar el mes d'agost, quan una dona va denunciar a la caserna de la Guàrdia Civil de Salas que algú havia robat una urna d'un nínxol on hi havia les cendres d'un familiar. La dona va explicar que les cendres reposaven a dues urnes que van ser repartides entre la família, i a ella se li n'havia lliurat una.

La dona havia tingut l'urna al seu domicili des de la mort del difunt, feia set anys, fins que aquest any va decidir dipositar-la al nínxol familiar. Segons va denunciar, quan va anar al cementiri, es va trobar que la làpida havia estat moguda i que a l'interior del nínxol ja no reposava l'urna.

Un excunyat del difunt se les va emportar

Després d'inspeccionar el cementiri, la Guàrdia Civil va desentranyar el misteri: les cendres se les havia emportat un home, un excunyat del difunt. Segons La Nueva España, l'home volia lliurar les cendres a la seva exdona, germana del mort, i que tenia l'altra urna. Així, les restes reposaven junts i, de passada, també fastiguejava la seva excunyada.

Sigui com sigui, les cendres encara no han aparegut.