Dos desconeguts units pel mateix somni: recórrer el món. El destí va enllaçar els camins de l'Emiliano, un argentí més conegut com a Choco, i el Phillip, un australià. La seva connexió els va portar a viure una aventura de pel·lícula.

La història d'aquests dos amics va començar ara fa 7 anys, amb una decisió vital del Choco, segons ha explicat en una entrevista a Infobae. Amb 22 anys, va decidir deixar la vida estable a la seva Argentina natal i anar a descobrir món. Va proposar al seu millor amic Marcos que l'acompanyés en aquesta aventura, i així ho van fer.

22 països i sumant: una gran experiència de vida

Amb les seves motos de 125 cc van recórrer Mèxic, Colòmbia (on van viure un desagradable moment amb les FARC -que va acabar amb ells evacuats a l'Equador a bord d'un avió militar), Panamà i Costa Rica. Durant la travessia el Choco va treballar de tot el que va poder: trapezista, cambrer...

A Costa Rica el seu camí i el del seu company de viatge es van separar. El Choco va continuar, i a lloms de la seva moto va travessar els Andes, els Alps suïssos i l'Himàlaia. Amb més de 22 països i 65.000 km a les espatlles, la seva aventura més gran encara estava per començar.

Va trobar el seu destí a Sydney

L'any 2014, quan estava a prop de Sydney, Austràlia, va treballar a les feines més rocambolesques per guanyar diners. Allí va conèixer l'home que li canviaria la vida: Phillip Stephens, un tetraplègic australià que sent passió pel bon vi i pels viatges. De seguida es van fer bons amics, i ara el Choco treballa com el seu cuidador nocturn.

Comparteixen una profunda amistat

El Phillip només contracta argentins: diu que prefereix el seu caràcter i la seva proximitat. El Choco, per la seva banda, assegura que ser el seu cuidador significa molt més que netejar-lo o canviar-lo; significa ser el seu cos, la seva energia. El seu vincle, diu, va més enllà del físic.

Als dos els uneix la seva passió per viatjar, la curiositat pel món i per explorar-lo. Són pols oposats, segons el Choco, però es complementen i s'entenen molt bé. Un dia li va preguntar al Phillip quin era el seu somni. I allí va començar la seva gran aventura.

Choco i Phillip durant l'ascens

El Choco i el Phillip durant l'ascens. Instagram 

Machu Picchu: el gran objectiu

Un cuidador d'en Phillip li havia dit que havia d'anar a veure amb els seus ulls el Machu Picchu. Segons li va explicar al seu cuidador, no ho va fer mai, perquè està molt lluny d'on viu i per la seva condició física. El Choco va somriure: "jo t'hi portaré", li va assegurar.

Ajuda del seu inestimable amic

El Choco no podia preparar aquesta aventura tot sol. I qui millor per acompanyar-los en aquest viatge que el seu millor amic Marcos, amb qui va viure tantes aventures. El duo de la moto es va convertir en un trio, i van començar la seva travessia cap a una de les set meravelles del món, passant per set països en set setmanes.

El van carregar durant més de sis hores

Van contractar un guia que ensenyés la bellesa del Machu Picchu al Phillip. Al voltant de les ruïnes hi ha una passarel·la especialment preparada per la gent amb cadira de rodes. Però per arribar-hi havien de carregar el Phillip entre tots.

En total, el van carregar durant sis hores i mitja. En certs punts de l'ascens, turistes i gent desconeguda s'unien al grup per ajudar amb la cadira i les càmeres que portaven. Tots els que es creuaven amb l'equip els animaven. Finalment, "ho vam aconseguir", explica el Choco.

El premi va ser la seva mirada

Segons el Choco, mirant l'expressió que tenia a la cara el Phillip va saber que havia valgut la pena tot l'esforç. Quan van arribar a la cima, tots van gaudir en silenci de la bellesa del Machu Picchu. I de la proesa de la seva amistat, que els va portar molt més lluny d'on estaven els seus cossos.