Un desallotjament problemàtic estaria darrera de la detenció aquest dissabte de l'home va calar foc a un pis del barri de Sant Antoni de Barcelona. L'arrestat va atrinxerar-se a l'immoble després d'agredir-ne el suposat propietari per robar-li les claus. La víctima va alertar els Mossos d'Esquadra, que juntament amb els Bombers de Barcelona van haver d'entrar a l'habitatge per la força per tal de reduir el piròman i poder apagar les flames .

L'inquilí que ocupava de forma il·legal un dels pisos del número 179 del carrer Sepúlveda va ser desallotjat el passat divendres. El resident no va acceptar de bon grat la decisió del presumpte propietari de fer-lo fora i l'endemà es va presentar a la porta del pis i es va encarar amb el que deia ser titular de l'immoble, que estava custodiant l'habitatge. La discussió va pujar ràpidament de to i l'home va començar a agredir el suposat amo. La víctima va patir contusions a les costelles, al tronc i una ferida a la mà i el seu agressor va aconseguir arrabassar-li les claus del pis.

Incendi

El presumpte propietari va contactar amb els Mossos d'Esquadra cap a tres quarts de nou del vespre del dissabte per denunciar la situació. Quan la policia va arribar a lloc dels fets, l'home havia accedit al pis i s'havia atrinxerat dins. Després d'identificar-se, els agents van intentar convèncer l'agressor perquè obrís la porta, però ell s'hi va negar. L'arrestat els va comunicar als policies la seva intenció de incendiar l'immoble i els efectius van demanar reforços i van alertar els Bombers de Barcelona.

Subministres

Les companyies de serveis van tallar els subministres i els agents dels Bombers van tirar la porta a terra en comprovar que l'home havia complert amb les seves amenaces i havia calat foc a l'entrada del pis. Un equip de la Brigada Mòbil (Brimo) de la policia catalana va reduir i detenir el piròman i els efectius d'emergències van poder extingir les flames ràpidament.

L'agressor està acusat dels delictes d'incendi premeditat, resistència a l'autoritat, desobediència i ocupació d'immoble.

Fals propietari

L'home detingut ha explicat a la policia que ell comptava amb l'aprovació de l'autèntic propietari per accedir i ocupar l'immoble. Segons avança El Periódico, el titular real de l'habitatge no és l'home que va resultar ferit a causa de l'agressió, sinó que seria un ciutadà ucraïnès amb residència a Madrid.

Partint d'aquesta hipòtesi que encara no ha pogut ser comprovada, la víctima que va alertar els Mossos no és el propietari real, només un altre individu que també ocupava el pis de forma il·legal després que la seva família perdés la titularitat de l'habitatge.