L'home que va estar durant hores atrinxerat en un pis del carrer de Rosselló de Barcelona, amb la seva parella, no tenia intenció de fer-li mal, però anava armat. I no només la pistola era l'arma que l'home tenia al pis. Els Mossos, segons ha pogut saber ElCaso.cat, han trobat un arsenal a l'interior de la casa del quart pis del número 217 d'aquest cèntric carrer de l'Eixample.

Es volia matar

Ell es volia matar i deia que ho faria amb la pistola que va tenir durant molta estona apuntant-se al cap.

És l'escabrosa imatge que van veure els agents del GEI dels Mossos quan van foradar la porta i van observar l'interior del pis. L'home, d'uns quaranta anys, s'apuntava a ell mateix i assegurava que es volia suïcidar. Ho anava repetint mentre també explicava altres històries, com que havia denunciat que un grup de persones li volia fer mal o que s'havia escapat d'un centre mèdic l'any 2017.

Els Mossos sabien que l'arma podia ser simulada

Al voltant de les quatre de la tarda els Mossos ja van sospitar que l'arma que tenia l'home era simulada, tal com es va poder confirmar diumenge a primera hora quan van assaltar el pis. Era una pistola detonadora, que fa soroll però no dispara projectils.

Les negociacions amb l'home que estava a l'interior del pis, que feia molts mesos que no en sortia i que pateix un quadre esquizofrènic, es van allargar durant tot el vespre i nit. No va ser fins a les set del matí que els Mossos van donar les negociacions per trencades i es va començar a preparar l'assalt.

Agents del GEI dels Mossos van tirar la porta a terra i a les 7.59 van informar per emissora que l'home havia estat reduït, que la dona estava bé i que cap agent havia resultat ferit. Els agents van disparar contra l'home una descàrrega elèctrica de la pistola Taser. Va ser llavors quan també es va confirmar que l'arma era una detonadora. Va ser traslladat pel SEM a l'Hospital Clínic.

Una navalla, una catana, una motoserra i una Taser

L'home, però, a l'interior de casa seva hi tenia un veritable arsenal d'armes. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'home a casa tenia una navalla estil papallona, una catana, una motoserra i una pistola elèctrica estil Taser.

Va ser en la inspecció de l'edifici al voltant del migdia que es van trobar aquestes armes que l'home tenia amagades pel pis. La motoserra estava amagada sota la brossa que hi havia acumulada al passadís, la catana estava en una habitació i la Taser la van trobar al costat de l'ordinador que l'home feia servir, també en una habitació del pis. A la cuina de l'habitatge els Mossos també hi van trobar dues bombones de butà, és per això que al voltant de les dues de la matinada van demanar tallar el gas de la finca.