Aquest matí de diumenge agents del GEI dels Mossos d'Esquadra han hagut d'entrar en una casa del barri de Mion de Manresa, al Bages, on un home s'havia atrinxerat amb el seu fill menor d'edat i amenaçava de fer-li mal a ell i també en suïcidar-se.

Perillós brot psicòtic

L'avís l'ha donat la parella de l'home i mare del nen, a dos quarts de set del matí, quan el seu marit ha patit, segons sembla, un perillós brot psicòtic.

En un primer moment agents dels Mossos d'Esquadra i de la policia municipal de Manresa s'han desplegat a la zona, tot i que no han pogut desistir de l'actitud violenta i hostil de l'home. En veure que l'home s'havia atrinxerat armat a l'interior del pis i des del balcó havia amenaçat de fer-se mal i de fer mal al seu fill, la policia catalana ha desplegat la seva unitat d'elit, el Grup Especial d'Intervenció (GEI) i l'ARRO. L'incident s'ha resolt després de tres hores de tensió.

Negociació fallida amb l'home

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, al voltant de dos quarts de deu del matí, quan els experts en negociació del cos han confirmat que era impossible dialogar amb l'home, s'ha decidit assaltar el pis amb agents del GEI i poder retenir l'home i alliberar el nen.

Gràcies a l'actuació policial del GEI i de l'ARRO no s'han de lamentar ferits. Només la persona malalta ha patit lesions lleus. Quan s'ha pogut assegurar el pis, tècnics del SEM s'han fet càrrec de l'home, que ha estat traslladat a un centre mèdic. En l'operatiu hi han participat a més del GEI, també l'ARRO de la regió policial central, agents de Seguretat Ciutadana i també un equip de negociadors de la policia catalana.

Una setmana després de l'incident de Moià

Aquest fet d'aquest diumenge a Manresa arriba just una setmana després del greu incident de Moià. Un home de 37 anys va atacar amb una catana tres agents dels Mossos d'Esquadra que col·laboraven amb el SEM per fer un ingrés involuntari en un centre psiquiàtric.

L'home va acabar una catana i els va ferir. Un dels policies va haver de disparar contra l'home. Un sergent va quedar ferit greu i va perdre un dit.