Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta tarda un home filipí d'uns 30 anys que havia mostrat una arma llarga automàtica a la zona de la Rambla de Barcelona; concretament, al carrer d'Escudellers.

Segons han confirmat fonts policials a ElCaso.cat, l'home havia amenaçat a diverses persones, causant el pànic en aquesta zona de la ciutat, molt concorreguda per turistes i vianants. Uns turistes que l'han vist han avisat una patrulla dels Mossos, que estava a la Rambla fent tasques de prevenció antiterrorista. Finalment s'ha pogut confirmar que l'arma era d'airsoft -una simulació que dispara balins. 

Activat protocol per arma real

En un primer moment s'havia considerat que era una arma real, fet que ha obligat a la policia catalana a desplegar diverses patrulles a la zona i a activar el protocol antiterrorista. Els testimonis que han alertat han explicat a la policia que l'home havia municionat l'arma però que no havia arribat a disparar.

L'incident ha obligat a activar a patrulles de Seguretat Ciutadana, motoristes i de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos. Després de la detenció de l'home, s'ha pogut recuperar la normalitat a la zona. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, tres agents han resultat ferits lleus durant la detenció de l'home, que els ha agredit.

L'han detingut al bloc on viu

Els agents han localitzat l'home filipí al portal d'un bloc de pisos, al número 6 del carrer d'Escudellers, i l'han detingut encara que a oposat resistència. Segons alguns testimonis, aquest home viu en aquest bloc, juntament amb altres persones de nacionalitat filipina.

Portal carrer Escudellers

Imatge del portal on s'ha amagat i on s'ha detingut l'home. / GRS

L'home està acusat ara d'un presumpte delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i s'espera que passi una revisió psicològica abans de ser posat a disposició del jutge.