La notícia va córrer com la pólvora pels carrers de Sevilla. Un home armat amb una pistola i sense mascareta estava deambulant pel carrer amenaçant a tot aquell que es creuava amb ell. Finalment, la Policia Local de la ciutat andalusa va donar amb ell i el va poder detenir.

L'arma era una pistola d'aire comprimit i l'home pateix una malaltia mental. Després del seu arrest, va quedar ingressat en l'àrea de Psiquiatria de l'Hospital Virgen del Rocío.

La pistola, d'aire comprimit, semblava real

Els fets van succeir dissabte passat i s'han conegut avui després que la Policia Local de Sevilla hagi publicat les imatges de la detenció. Els agents van desarmar i van detenir el sospitós en uns segons. La pistola va resultar ser d'aire comprimit, però a simple vista tenia una aparença real i era impossible discernir si era bona i si l'home pretenia disparar amb ella als policies.

El vídeo és impactant: imatges commovedores

En les imatges es pot apreciar com, després de la detenció, els agents de policia es dediquen a calmar el sospitós i li pregunten per què havia agafat la pistola. A més, li insisteixen en si porta alguna altra arma i el detingut respon que no. Després l'insten que es posi la mascareta.

Policia Local Sevilla / EFE

La Policia Local de Sevilla va actuar amb celeritat i va evitar mals majors / EFE

Un dels funcionaris li retreu que tragués la pistola ("Ricardo, aquest moviment amb la pistola no ha estat bé", li arriba a dir, en to conciliador) i li recorda que és un policia que l'ha ajudat en nombroses ocasions. "Estem per ajudar-te", li expliquen.