En Carlos va estar 18 hores confinat en un pis de l'Eixample de Barcelona. Aquest home d'uns quaranta anys es va atrinxerar armat en un dels habitatges del quart pis del número 217 del carrer Rosselló amb la intenció de suïcidar-se. Al domicili també hi va ser en tot moment la seva parella, que no corria cap perill i l'intentava convèncer que desistís en el seu propòsit. En la delicada negociació amb l'inquilí va jugar un paper important la seva mare.

Desesperació

"Tira l'arma, que em fa por. Si deixes anar la pistola, entro", li deia la dona a l'home des d'una distància de seguretat controlada per agents rasos dels Mossos d'Esquadra i del Grup Especial d'Intervenció (GEI) del cos, segons han explicat alguns dels veïns de la finca a ElCaso.cat. La progenitora va intentar diverses vegades durant tota la tarda que deixés la pistola detonadora amb què amenaçava d'autolesionar-se des de dos quarts de tres del dissabte. "Carlos, deixa l'arma si us plau", li repetia la mare al seu fill, abans de tornar al carrer acompanyada d'un policia i posar-se a plorar desconsoladament fruit de la desesperació.

Segons han explicat alguns veïns, l'home pateix esquizofrènia i passava llargues temporades sense sortir de la casa en la qual havia viscut amb la seva progenitora. Els llogaters de la finca amb prou feines el coneixien de vista, però sí que havien vist pel domicili la seva parella, una noia també d'uns quaranta anys. En el moment dels fets, la mare es trobava fora de l'habitatge i només era amb ell la seva parella.

Dubtes i tensió

El moviment a les portes del 217 del carrer Rosselló va ser constant des que els Mossos d'Esquadra van muntar el dispositiu especial juntament amb els Bombers de Barcelona i diverses dotacions del Servei d'Emergències Mèdiques cap a les tres de la tarda. Tots els intents per convèncer l'home atrinxerat perquè deixés anar l'arma i es lliurés van resultar infructuosos. Policies i sanitaris acompanyaven la mare d'en Carlos escales amunt i avall i els veïns de l'edifici apareixien amb comptagotes a la recerca d'algun tipus d'explicació. Uns tècnics del gas van comprovar que el tall del subministrament que havien fet els bombers anteriorment per precaució s'havia fet correctament i la tensió era palpable entre els agents desplegats.

Arribada la nit, els pocs veïns que esperaven rere el cordó policial alimentant alguna esperança de poder tornar a les seves cases van haver de buscar-se una alternativa per passar la nit. Tres d'ells van dormir en el Centre d'Urgència i Emergències Socials de Barcelona i una parella va aconseguir plaça en un hotel. Cap dels residents no ha pogut tornar als seus habitatges fins a les nou del matí d'aquest diumenge perquè la negociació amb l'home s'ha allargat tota la matinada.

Només soroll

La policia ha aconseguit reduir Carlos, cap a les vuit del matí. Segons fonts policials, l'home ha estat atordit amb una pistola elèctrica Taser. En entrar al domicili, els agents han pogut comprovar que l'atrinxerat estava armat amb una pistola detonadora, que no dispara projectils, només fa soroll.

En Carlos no ha estat detingut. Una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques l'ha traslladat a la unitat de psiquiatria de l'Hospital Clínic de Barcelona, segons fonts consultades. La seva parella també ha estat traslladada per a una valoració a l'Hospital de Sant Pau de la capital catalana.