El Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos d'Esquadra ha reduït cap a les vuit del matí d'aquest diumenge el veí atrinxerat a casa seva, en un pis situat al número 217 del carrer de Rosselló de Barcelona, des de dissabte a dos quarts de tres de la tarda i que amenaçava amb suïcidar-se. Segons fonts de la policia catalana, l'home ha estat reduït amb una Taser, una pistola elèctrica, i no hi ha cap ferit.

🔴📹 Els efectius de la policia es retiren del carrer de Rosselló. A les 8 del matí el #GEI @Mossos ha assaltat el pis on un home portava més de 15 hores armat i atrinxerat. https://t.co/R30Cv11lkH pic.twitter.com/uhA9hvTNwV

En l'operatiu, que ha durat 18 hores, també hi han treballat efectius dels Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Com a mesura preventiva, es va tallar el gas a la finca i els veïns de l'immoble van ser desallotjats.

Tots ells han passat la nit fora de casa. Alguns a hotels i tres d'ells al Centre d'Urgència i Emergències Socials de Barcelona. Avui, a les nou del matí, ja han pogut tornar als seus habitatges.

taser emili puig

Imatge de la pistola Taser utilitzada pel GEI en l'assalt al carrer Rosselló. FOTO: Emili Puig

Fonts coneixedores dels fets apunten que l'home atrinxerat hauria manifestat la intenció d'autolesionar-se, motiu pel qual s'hauria intentat mediar amb ell durant 18 hores. L'home anava armat amb una pistola detonadora, que no dispara projectils, només fa soroll.

L'home té uns quaranta anys i estava tancat amb la seva parella, tot i que no estava retinguda contra la seva voluntat. Segons algunes fonts, és el fill d'una de les propietàries del pis i pateix esquizofrènia. No ha estat detingut, només ha estat traslladat pel SEM a la unitat de psiquiatria de l'Hospital Clínic, segons fonts consultades. La dona també ha estat traslladada per una valoració a l'Hospital Sant Pau.

🔴Durant tota la nit els @Mossos han intentat negociar amb l'home atrinxerat al carrer de Rosselló. No han tingut contacte visual, només per infrarojos i per veu. Al pis hi ha dues persones i l'home disposa d'armes. https://t.co/dFD6TAFqFg pic.twitter.com/MLkkM0B9np

Negociadors especialitzats de la policia catalana han parlat durant hores amb ell, sense poder-hi tenir contacte visual, per fer-lo aturar de la seva actitud.

Divuit hores de negociació

Mossos i familiars, entre ells la mare, han allargat durant divuit hores la negociació amb l'home per fer-lo desistir de les seves amenaces. Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, s'ha intentat accedir al pis de diverses maneres, també fent-se passar per periodistes, però l'home, que seguia tancat al pis i armat, no ho ha acceptat.

Carrer Rosselló - Núria Pueyo

Agents de l'ARRO a la porta del pis, al carrer de Rosselló. FOTO: Núria Pueyo

El tall del carrer de Rosselló per facilitar les tasques dels efectius d'emergències ha generat molta expectativa, tant de mitjans de comunicació, com de curiosos que s'acostaven a la zona, molts amb la intenció d'anar a un bar musical ubicat justament als baixos de la mateixa finca, per saber què estava passant.