Un home de 62 anys ha estat detingut per amenaçar de mort de forma reiterada un metge que no volia augmentar-li la dosi de medicació que tenia planificada. Els fets van tenir lloc en nombroses ocasions des del passat 16 de setembre, quan l'arrestat va començar a insultar els professionals que l'atenien a l'Hospital de Son Espases de Palma (Mallorca). L'individu posava èmfasi que tenia llicència de pistola i que arreglaria la situació fora de l'hospital, perquè "li era igual ser a la presó".

Sense por i revòlver

Segons ha informat la Policia Nacional en una nota de premsa, els incidents van començar el passat 16 de setembre quan el presumpte autor va començar a proferir insults i amenaces, tant en persona com per telèfon, cap a diversos treballadors de l'Hospital de Son Espases de Palma perquè no li estaven subministrant la medicació que ell volia. De fet, en una de les ocasions, segons ha confirmat el cos policial, l'home va amenaçar posant èmfasi que tenia llicència de pistola i que, com "li era igual ser a la presó", arreglaria la situació fora de l'hospital.

En una de les consultes realitzades el mateix mes de setembre, el metge afectat va demanar al detingut de desvestir-se per ser atès i va ser llavors quan va extreure del seu cinturó un revòlver que portava enfundat en el mateix, si bé no va fer menció ni ús de l'arma. La Policia Nacional va començar una investigació d'immediat i, finalment ha detingut dilluns passat el presumpte autor per un delicte d'amenaces greus, intervenint-li un revòlver d'aire comprimit i una arma blanca amb forma de revòlver.

Llibertat i allunyament

El Col·legi Oficial de Metges de les Balears (Comib) ha informat, per la seva part, que després de prestar declaració, el jutge va deixar en llibertat provisional sense fiança el presumpte autor, amb una ordre d'allunyament de l'hospital. A més, la presidenta del Comib, Manuela García, ha contactat amb el facultatiu per traslladar-li "tot el suport i solidaritat" de la institució col·legial, mentre ha mostrat "el seu rebuig i repulsa per aquest nou atac a professionals sanitaris".