Un home de 28 anys ha estat detingut a Alzira (València) per amenaçar a la seva exparella, una jove tailandesa de 25 anys, amb la qual va estar poc més de mig any i que va conèixer per Internet. Entre les moltes coaccions denunciades per la dona, l'acusat li va assegurar que es suïcidaria si no li enviava fotografies nua i que enviaria "gent perillosa" al domicili de la víctima al país asiàtic. A més, l'arrestat hauria difós a través de les xarxes socials imatges d'ella de naturalesa sexual.

La investigació policial que ha culminat amb la detenció de l'acusat es remunta fins al passat febrer, quan una dona tailandesa va denunciar haver rebut amenaces i coaccions per part de la seva exparella a l'Ambaixada d'Espanya al país asiàtic. La jove va explicar que ambdós es van conèixer el gener de 2018 a través d'Internet i que, després de tres mesos coneixent-se a distància, l'home es va traslladar a viure Tailàndia per iniciar una relació sentimental. Des del començament, el detingut va mostrar un comportament violent i bastant manipulador amb constants insults i coaccions durant els mesos de convivència.

Punt d'inflexió

Al novembre, ell va tornar a Espanya per veure la seva família i poc després ella li va comunicar que no volia seguir la relació pel seu comportament, cada vegada més agressiu i gelós. El jove no va acceptar la ruptura i va començar una sèrie d'amenaces constants a través d'Internet, difonent fotografies i vídeos de caràcter sexual i realitzant difamacions sobre la seva vida íntima. Entre les moltes coaccions, l'arrestat li va dir diverses vegades que es suïcidaria si no li enviava fotos nua.

Humiliació

Durant aquell temps, l'home va crear diversos perfils falsos de la seva exparella per vexar-la i humiliar-la, arribant a amenaçar-la d'enviar "gent perillosa" a la seva casa amb la finalitat de fer-li mal. La víctima va posar en coneixement de tot el succeït a l'Ambaixada espanyola a Tailàndia i va aportar tota la informació de la que disposava com fotos, vídeos o converses de WhatsApp.

Després de diverses gestions, els agents van localitzar i van detenir l'home a la localitat valenciana d'Alzira i el jutjat competent ha disposat sobre ell la prohibició d'aproximar-se a la víctima i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà.