La jutgessa de Violència sobre la Dona número 5 de Madrid ha rebutjat assumir la investigació de la mort de María José Carrasco, la malalta d'esclerosi múltiple que va morir després d'ingerir una substància que li va facilitar l'Àngel, el seu marit. Els fets es van produir el passat 3 d'abril al domicili de la parella a Madrid i l'home va ser detingut per agents del Cos Nacional de Policia per ajudar la seva esposa a acabar amb la seva vida.

La magistrada considera -en una interlocutòria en la qual refusa la inhibició del Jutjat d'Instrucció 25 de Madrid respecte del cas- que la sol·licitud expressada per María José Carrasco al seu marit de manera seriosa i inequívoca de posar fi a la seva vida converteix aquest presumpte delicte en excepció respecte a les conductes recollides en la llei integral de violència sobre la dona.

Aquesta decisió es produeix després que la Fiscalia Provincial de Madrid descartés també aquest dimarts investigar la mort de la dona. En el seu escrit, el Ministeri Públic expressava que els fets comesos es van produir per petició expressa de la malalta i Ángel Hernández va accedir a la decisió de la seva dona com una cooperació al suïcidi i no amb un desig de dominació i violència, habitual en els delictes contra la dona.