Lucena (Còrdova) ha estat testimoni d'una moda global que ja ha causat estralls en ciutats com Washington o Hong Kong: el hackeig de pantalles que estan de cara al públic. Cada hacker té els seus gustos i, en el cas del comerç Milar, van decidir treure un anunci publicitari per donar pas a un vídeo pornogràfic, causant l'estupefacció dels transeünts.

Tres menors es van apropar a la pantalla de l'esmentat aparador amb el seu telèfon mòbil i la van manipular per poder projectar imatges amb un alt contingut eròtic. L'emissió no va deixar indiferent ningú. Els vianants que van presenciar els fets van començar a gravar l'esdeveniment amb els mòbils i s'ha fet viral a xarxes.

Es tracta del tercer cas de hackeig a Còrdova

 

Aquest fet no és puntual, ja que es tracta del tercer cas de hackeig a la ciutat cordovesa. Una farmàcia i una clínica dental també han patit incidents semblants. El propietari del tercer comerç afectat ha denunciat els fets davant la Policia Nacional aportant com a prova l'enregistrament dels presumptes autors des d'una càmera de seguretat.

El que podria tractar-se d'una broma, pot comportar conseqüències legals per als seus autors, a qui se'ls acusa de manipulació d'imatges i difusió d'altres a través de l'ús d'Internet, més un possible dany econòmic i d'imatge de l'empresa propietària per als dispositius hackejats.