Els Mossos d'Esquadra  ha detingut a un home de 40 anys de Barcelona acusat de mantenir relacions sexuals amb menors d'edat que coneixia, presumptament, a través d'un grup de WhatsApp dedicat a la prostitució d'adolescents de menys de 18 anys.

Un grup de WhatsApp dedicat a la prostitució de menors

Els fets van passar a finals de gener quan una de menor de 15 anys va ingressar en un hospital de Barcelona. S'havia intentat suïcidar. "Mentre estava ingressada, el telèfon el gestionava la seva mare, i de sobte va veure missatges que no quadraven en res". En ells un home major d'edat li proposava de tenir trobades sexuals a canvi de diners, segons es recull en un article publicat pel diari El País.

La mare va denunciar els fets als Mossos. Va ser llavors quan es va destapar tot. La menor va explicar que formava part d'un grup de WhatsApp a través del qual es concertaven trobades sexuals amb adults.

Una noia de 15 anys s'emporta comissió de les cites

Aquest grup de WhatsApp en el qual es tancaven les trobades entre les noies menors i homes majors d'edat estava administrat per una nena de 15 anys, que s'emportava una comissió per cada cita.

La responsable de gestionar el xat posava anuncis en webs de prostitució, tancava les cites amb els clients i s'emportava un percentatge. Fonts policials afirmen que aquesta menor "actuava com una madame", segons fonts policials que recull el diari citat.

WhatsApp / Archivo

Un grup de WhatsApp administrat per una nena de 15 anys es dedicava a concertar trobades sexuals entre noies menors i homes adults en Barcelona / Arxiu|Arxivament

Pagava i drogava les menors i gravava les trobades

A partir de la primera confessió de la menor que s'havia intentat suïcidar, la policia catalana va arribar fins a J.O. un home de 40 anys conegut en ambients musicals underground de Barcelona per haver estat el guitarrista de bandes de punk com 24 Ideas o Decibelios.

La investigació policial apunta que J.O. ha mantingut relacions sexuals amb almenys dues de menors de 15 anys. A totes elles els hi va pagar per les relacions, a més d'oferir-los cocaïna i alcohol.

Trobades, segons recull El País, que gravava amb telèfons mòbils i càmeres Go-Pro. Els Mossos afirmen que durant la investigació han trobat més gravacions de menors que no han pogut identificar.

Mossos Detenció / Arxiu|Arxivament

Un home de 40 anys ha estat detingut a Barcelona acusat de mantenir relacions sexuals a canvi de diners amb menors que coneixia a través d'un grup de WhatsApp / Arxiu

Un home de 40 anys detingut

J.O. va ser arrestat el passat 2 de març. Després d'ingressar en presó provisional va quedar en llibertat amb càrrecs. Ara ha tornat a ser arrestat de nou acusat dels delictes d'abús i agressió sexual a menors , dos delictes relatius a la prostitució i a l'explotació sexual i corrupció de menors.

Consultats per ElCaso.cat, des de Mossos d'Esquadra s'ha informat de la detenció d'un segon home major d'edat, de que no ha transcendit ni la seva identitat ni l'edat. Aquest segon detingut seria el responsable de captar les menors que participaven d'aquesta xarxa de prostitució

Aquest segon adult detingut podria ser un jove de 19 anys, parella de la noia de 15 anys que administrava el grup de WhatsApp. Els Mossos d'Esquadra n'han pogut identificar tres de les menors que eren explotades a través d'aquest grup de WhatsApp, eliminat abans que la policia pogués intervenir-lo.

El detingut nega els fets

El principal acusat, J.O. nega tots els fets, i assegura que sempre va pensar que les menors amb les quals va mantenir relacions sexuals eren majors de 18 anys.

Avui mateix, dimecres 4 de novembre, l'autora de l'article publicat al diari El País, Rebeca Carranco, ha penjat al seu compte de Twitter un comunicat suposadament firmat per la banda de Decibelios en el qual el grup defensava la innocència del seu guitarrista fins que es demostri el contrari. Un comunicat que semblava extret del perfil de l'icònic grup barceloní a Facebook. O l'han esborrat pocs minuts després o des d'aquest mitjà no l'hem sabut trobar.