Un guàrdia civil s'ha convertit en heroi després de salvar la vida al fill de dos dies de vida d'un company, que no podia respirar.

Els fets han passat aquest dijous a Cangas (Pontevedra), a la caserna de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Comandància (USECIC) de la Guàrdia Civil. La mare va entrar a l'edifici i va alertar que el nadó s'estava asfixiant.

Actuació ràpida

Quan la dona va demanar auxili, l'agent s'hi va acostar i va veure que el bebè estava inconscient i no respirava. A continuació, i de forma molt ràpida, va realitzar-li diverses maniobres de reanimació, segons informa El Faro de Vigo.

Finalment, va aconseguir que el nadó comencés a respirar un altre cop davant els ulls de la seva desesperada mare, que va comprovar que el seu fill tornava a plorar.

No sabia que era el fill d'un company

Després de l'ensurt, el guàrdia civil va saber que acabava de salvar el fill de només 48 hores de vida d'un company, que no estava present quan van passar els fets.

La seva actuació ràpida, i el seu coneixement de les maniobres necessàries per reanimar el petit, l'han convertit en l'objecte de felicitacions i admiració dels pares i de la resta de companys i serveis sanitaris que van atendre el bebè.

El nen està bé

Una ambulància va desplaçar-se fins al lloc dels fets per assistir el petit i el va traslladar a un centre mèdic de Vigo. A més, una patrulla de la USECIC va reforçar la prioritat del desplaçament.

El nen està ingressat a l'hospital en fase d'observació, tot i que es recupera satisfactòriament.