Nou cop contra la corrupció policial. El servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària ha desarticulat una xarxa, liderada per un exguàrdia civil, que va poder arribar a blanquejar més de 8 milions d’euros obtinguts del contraban al Port de Barcelona. 

Quan van entrar a casa del cap de la banda, aquest guàrdia civil, ara ja retirat del cos, van trobar 1.267.220 euros en efectiu i, posteriorment, en un dels seus locals i en cinc maletes de viatge 3.956.420 euros més. El responsable de la investigació, el jutjat d'instrucció número 2 de Barcelona, creu que aquesta banda ha blanquejat com a mínim vuit milions d'euros corresponents als guanys obtinguts per contraban al port de Barcelona en l'època en què el principal integrant de la xarxa treballava com a Guàrdia Civil a la zona portuària.

Un dels integrants de la banda va delatar l’exguàrdia civil

Les investigacions van arrencar l’any 2018 per la denúncia d'una persona que havia integrat la trama de contraban, descoberta el 2010, d’un grup on també hi havia treballadors del port, transportistes i el principal investigat, que treien contenidors del port sense coneixement de la Duana. D'aquesta manera, la xarxa robava mercaderia d'alt valor com perfums i electrodomèstics o bé introduïa tabac de contraban.

Guàrdia Civil - Barcelona

Imatge d'arxiu d'un vehicle patrulla de la Guàrdia Civil, a Barcelona / ACN

L’agent de la Guàrdia Civil investigat havia fet importants inversions immobiliàries amb la seva parella amb els beneficis procedents d'aquesta activitat delictiva. Després de diversos anys seguint-li la pista, van descobrir que hi havia un important increment patrimonial via el presumpte blanqueig de capitals. A més, es va comprovar que també havien invertit en diferents restaurants i cafeteries, negocis que es mouen grans quantitats de diners en efectiu.

Inversions a Cubelles, al Garraf, i milers d’euros

El passat 15 de setembre, amb l'autorització judicial, es van realitzar cinc entrades i escorcolls en els domicilis dels investigats a Barcelona i Cubelles (Garraf), localitat en la qual s'havien realitzat la major part de les inversions immobiliàries. Arran d'aquesta operació, amb cinc investigats, s'han bloquejat 78 productes financers, s'han intervingut comptes bancaris amb un saldo total de 430.057 euros i s'han embargat divuit immobles -deu locals comercials, cinc habitatges i tres places de pàrquing- amb un valor de 3.084.180 euros.