Agents de la Guàrdia Civil van acudir a socórrer els tres ocupants d'una furgoneta que havia patit un accident de trànsit mentre es dirigien a Màlaga dijous passat. Per a la seva sorpresa, es van trobar gairebé un milió d'euros escampat pel terra del vehicle. Els ocupants van donar positiu en la prova d'alcohol i drogues.

Segons Diario Sur, els tres ocupants van patir una sortida de via sense implicar cap altre vehicle. La furgoneta en què viatjaven, d'un color verd llampant, va quedar bastant abonyegada.

Cap d'ells admet ser el propietari dels diners

 

Se sap que els tres venien de sopar i que van prendre unes copes, ja que el conductor de la furgoneta anava begut. Un dispositiu sanitari va traslladar els tres ocupants a un hospital granadí, on van quedar ingressats amb ferides lleus. Un d'ells encara roman hospitalitzat.

La Guàrdia Civil ha pogut interrogar els tres ciutadans, d'origen lituà, dos homes i una dona de 41, 45 i 35 anys, i cap ha reconegut la propietat dels diners, de curs legal. No han estat detinguts, però s'enfronten a una infracció administrativa per no haver sol·licitat permís per viatjar amb aquesta quantitat de diners.

No es poden treure més de 10.000 euros sense declarar

La sanció administrativa a què s'enfronten té un import mínim de 600 euros. El Ministeri d'Economia i Hisenda ordena declarar el moviment de capital superior als 100.000 euros a l'interior del país. Si es tractés d'un trasllat de diners a l'exterior d'Espanya, no es poden treure més de 10.000 euros sense declarar.

També hauran de demostrar la procedència lícita dels diners i fer front a la possible tributació corresponent en el cas que no s'hagi fet fins al moment. En cas de no ser així, els diners quedaran bloquejats i en mans del Ministeri d'Hisenda.