Un zoològic ha protagonitzat una agra polèmica quan els seus treballadors han decidit enganxar una cistella a la closca d'una tortuga per guanyar més propines. 

La imatge que s'ha produït al centre animal de Nanning de la región de Guangxi, a la Xina, s'ha denunciat a les xarxes socials i ja ha generat una onada d'indignació pel maltractament de l'animal. 

Dia Nacional de la República Popular

L'escena es va produir l'1 d'octubre, Dia Nacional de la República Popular de la Xina, un dia festiu que el zoològic estava ple de famílies i nens. La idea de fer aquesta broma va ser dels mateixos treballadors amb el propòsit que els turistes li llencessin diners a l'animal al veure que portava una cistella amb una bandera de la Xina. D'aquesta manera, també ho relacionaven amb les  creences populars del país asiàtic, en les quals tirar monedes és un sinònim de "bona sort" i serveix per espantar els mals esperits. 

La denúncia a les xarxes

La imatge l'ha difós un usuari de la xarxa social Sina Weibo anomenada Tea-Tia per denunciar el maltractament a la tortuga de tipus espolones africana considerant que l'ambient era "poc adequat" i no hi havia cap cuidador a prop.

Un portaveu del zoològic ha assegurat que l'organització del parc està investigant els fets per trobar responsables