La Policia Nacional ha detingut quatre membres d'un grup criminal dedicat al tràfic de persones i l'explotació sexual de dones a Barcelona.

Els delinqüents operaven entre Espanya i Romania, i feien servir el mètode de Lover Boy per captar les dones.

Quatre detinguts i 6.000 euros

La Policia va començar a investigar aquest grup gràcies a la denúncia d'una dona romanesa, víctima de la xarxa. L'operació va culminar amb l'entrada i registre de les dues cases que aquest grup tenia a la ciutat.

Durant la intervenció van detenir a quatre membres de la xarxa i van confiscar 6.000 euros, armes i una petita quantitat de cocaïna. A més, gràcies a la coordinació amb l’Europol, es van poder registrar dos pisos més que aquest grup tenia a la ciutat romanesa de Ploiesti.

 Prostitució i drogues

La dona que va donar la veu d'alerta va explicar els agents com aquesta xarxa captava a les dones utilitzant el mètode de ‘Lover Boy’, seduint-les i prometent un treball digne a Barcelona. Un cop aquí, les tancaven en un club i les obligaven a prostituir-se, arribant en alguns casos a vendre-les a clients o altres organitzacions criminals.

A més, la xarxa fabricava cocaïna en un laboratori al seu domicili, on barrejaven la droga amb acetona i altres elements, i obligaven a les noies a consumir-ne.

Ara, els detinguts estan acusats de tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual, tràfic de drogues i pertinença a una organització criminal.