La Guàrdia Civil ha detingut a Navarra un home per conduir amb un menor assegut a la seva falda i al qual animava a utilitzar el volant del cotxe.

Imatges gravades 

Els agents han pogut identificar i localitzar l’home perquè ell mateix va enregistrar un vídeo amb el menor al volant per publicar-ho després a les xarxes socials. L’anàlisi de les imatges va determinar el lloc exacte on es va produir la imprudència, així com el vehicle utilitzat i la identitat de l’autor.

Delicte de conducció temerària

La Guàrdia Civil considera el detingut autor d’un delicte contra la seguretat viària, concretament, de conducció temerària, tal com ha informat la comandància de Navarra en una nota de premsa.

Una conducta que posa en perill la vida de les persones

En aquest comunicat, la Guàrdia Civil recalca que aquesta conducta “posa en perill la vida de persones. En cas d’una frenada brusca, el menor es podria haver donat un cop contra el volant o tenir pitjors conseqüències”.

La investigació l’ha realitzat el Grup d’Investigació i Anàlisi de l‘Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil (GIAT), una unitat especialitzada en aquest tipus de successos. A més, ha comptat amb el suport d’agents de la localitat de Leiza (Navarra).