L'incendi que s'ha declarat aquest dimecres a quarts de tres de la tarda a la Ribera d'Ebre ha arrasat una granja de corders a Torre de l'Espanyol, una de les poblacions afectades. Això és el que ha assegurat l'alcalde del municipi, Joan Juncà, que ha apuntat que els animals haurien mort a causa del foc.

El ramader ha explicat a TV3 que hi hauria uns 200 xais a la granja i que tots han quedat totalment calcinats. L'home ha anat a la granja per fer servir l'aigua que hi havia per intentar apagar les flames, que han envoltat l'edificació.

El ramader, diu, ha intentat salvar els corders obrint-los la porta perquè fugissin, però els animals s'han quedat a l'interior. L'home lamenta, entre llàgrimes, que els bombers no s'hi han presentat i que han perdut almenys sis mesos de feina.

Segons ha explicat Juncà, l'incendi, que ja ha afectat més de 3.500 hectàrees i obligat a desallotjar un centenar de persones de diversos masos, està descontrolat i "pinta molt malament".

"El vent no ajuda i és una desgràcia"

"El vent no ajuda i és una desgràcia", ha assenyalat l'alcalde de Torre de l'Espanyol, que també ha indicat que s'estan fent confinaments preventius i que l'origen de l'incendi, malgrat no estar confirmat, podria ser per l'autocombustió de gallinassa.

Al seu torn, l'alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, ha afirmat que les poblacions afectades per l'incendi estan "a disposició de tots els actius" per ajudar-los i que han habilitat espais perquè hi puguin treballar. A més, ha recomanat a la ciutadania que eviti circular pels camins.