Un nou estudi revela que una sola gota de tos pot arribar a una distància de més de 6,6 metres, fet que preocupa a l'hora de prevenir els contagis del coronavirus.

Gotes de tos a més de 6,6 metres

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat que molts científics investiguin exhaustivament la transmissió d'aquest virus a través de les partícules de l'aire. Han arribat a la conclusió que una gota de tos pot arribar a una distància de més de 6,6 metres.

EuropaPress Personas con mascarilla en Barcelona ante el brote de coronavirus

Un nou estudi explica que les partícules de tos poden arribar fins a una distància de més de 6,6 metres / Europa Press

Una sola gota de tos de 100 micròmetres a una velocitat del vent de dos metres per segon pot recórrer una distància de 6,6 metres. A més, si l'aire és sec a causa de l'evaporació de les gotes, aquesta distància pot ser inclús més gran, segons explica un estudi de l'Institut de Computació d'Alt Rendiment publicat a la revista Physics of Fluids.

Milers de gotes de tos que s'evaporen

"A més d'utilitzar mascareta, ens trobem que el distanciament social, en general, és efectiu, ja que mostra que la deposició de gotes es redueix a una persona que està a menys d'un metre de la tos", comenta Fong Yew, l'autor d'aquest nou estudi.

Yew ha aprofitat l'ocasió per explicar que una tos típica emet milers de gotes de diferents mides i que les que més els preocupa són les que tenen una mida mitjana, que es poden evaporar en gotes més petites i, en conseqüència, més lleugeres de transportar pel vent i arribar més lluny.

Coronavirus Madrid / Europa Press

Les gotes de tos es divideixen en micropartícules i poden recórrer molta distància per l'aire / Europa Press

Les partícules de tos poden arribar a un metre de distància sense vent

L'estudi també explica que la distància que poden recórrer les partícules de tos depèn de molts factors com ho podrien ser els nivells d'humitat, el vent o la temperatura. De fet, les partícules de tos es podrien projectar a un metre inclús sense vent.

Aquest estudi també ha tingut gran transcendència per la investigació de la Covid-19, ja que les conclusions extretes es podrien aplicar a millorar la seguretat dels hospitals, tot tenint en compte la transmissió de patògens a l'aire.