Diversos cotxes sense ocupants han estat arrossegats per l'aigua a la rambla del Bosquet, a Moixent (València), unes imatges que deixen entreveure els grans desastres que està deixant al seu pas DANA, que ho esta arrassant tot al seu pas per aquesta localitat.

Emergències de la Generalitat ha retuitejat el vídeo però ha informat que la Policia Local de Moixent els ha confirmat que als vehicles que apareixen en el vídeo no hi havia ocupants.

L'aigua s'emporta un pont del segle XVI

La crescuda del riu Clariano pel temporal de pluges s'ha emportat un pont del segle XVI d'uns quatre metres d'altura a Aielo de Malferit (València), que "ha desaparegut completament", segons ha informat l'alcalde del municipi, Juanra Espí.

El pont estava situat a la zona sud de la població i donava accés a la muntanya La Serratella, una zona d'hortes "emblemàtica" per al municipi. El pont arrossegat per l'aigua del temporal s'utilitzava per al pas de vianants i d'eines agrícoles, segons Espí, que ha explicat que els vehicles utilitzaven una passarel·la construïda per al trànsit rodat, que també "ha desaparegut".

S'utilitzava per al pas de vianants i d'eines agrícoles

 

Al municipi esperen que descendeixi el nivell de l'aigua que, segons l'alcalde, ha assolit els 7 o 8 metres, per avaluar els danys, encara que des d'Emergències s'ha indicat que és possible que torni a pujar el nivell. A més, a la zona hi ha una antiga central elèctrica que ha registrat danys al reixat metàl·lic i els murs exteriors i l'aigua ha assolit a l'interior fins a una altura d'1,70 metres.

Aielo de Malferit, una població situada al sud de la província de València, està ubicada a uns 50 metres sobre el curs del riu i normalment no es produeixen problemes per temporals de gota freda. En les últimes hores s'han tallat alguns accessos a camins rurals i la Diputació de València ha tallat la carretera que va a Moixent.

EFE

Un Guàrdia Civil ha rescatat la conductora d'un vehicle / EFE