El riu Segura s'ha desbordat a Oriola (Alacant) a l'altura del barri de San Pedro i del pont del Rei, així com en les pedanies de Desemparats i Las Norias, segons han informat fonts municipals, que han precisat que, de moment, no hi ha constància de danys personals encara que sí d'abundants danys materials. També s'ha desbordat a l'altura de Benejúzar. En total, s'han evacuat unes 300 persones d'aquestes dues poblacions.

Així mateix, ha indicat que el Centre de Cooperació Operatiu Municipal (CECOPAL) ha ordenat habilitar un segon alberg provisional al Seminari amb capacitat per a 100 persones, però que podria ampliar-se a 180.

De moment, a la zona, segons informa el servei de Climatologia de la Universitat d'Alacant, han caigut a la ciutat de l'Horta Baixa més de 250 litres per m2 en el que portem de divendres. El dijous una riuada es va emportar al seu pas desenes de cotxes. 

Les pluges estan caient de forma torrencial a primera hora d'aquest divendres en algunes localitats de l'Horta Baixa alacantina entre Pilar de la Horadada i Oriola, on s'han registrat fins a 30 l/m2 en l'última hora i un acumulat de 120,6 l/m2 en les últimes sis i la intensitat va a més, segons Aemet.

600.000 alumnes sense classe

Un total de 157 municipis valencians han decidit suspendre les classes aquest divendres, el que afectarà uns 600.000 alumnes.

Les intenses pluges també estan provocant talls de trànsit a la xarxa principal de carreteres d'Alacant, a l'AP-7 a l'altura de Pilar de la Horadada, on diversos conductors han hagut de ser rescatats, a la A-7 a Oriola i a l'a-31 a Villena.