Segon dia d'alerta roja a Almeria, Alacant, València i Múrcia, on més de 440 persones han estat evacuades aquest dijous en diferents punts de manera preventiva a causa de les pluges torrencials que està afectant diversos municipis murcians. Entre ells, un bebè ha estat rescatat amb un gibrell d'una teulada en la qual es refugiava juntament amb altres membres de la família a la localitat de Lorquí (Múrcia).

La Comunitat ha activat el nivell 2 de la fase d'emergència del Pla Especial de Protecció Civil davant del risc d'Inundacions a la Regió de Múrcia (Pla Inunmur). A més, s'ha reclamat la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i, des d'última hora de la tarda, 90 efectius de l'esmentada unitat d'elit s'han desplaçat des del Quarter General de Torrejón de Ardoz a la Regió per reforçar el dispositiu de l'Estat i la Comunitat Autònoma en el control de les inundacions.

Fins a les 23.00 hores d'aquest dijous, el Centre d'Emergències Regió de Múrcia ha gestionat 71 incidents relacionats amb rescats realitzats pels bombers de persones que estaven atrapades als seus vehicles o a casa, si bé cap no ha requerit assistència sanitària.

Tancament de carreteres i línies fèrries

A més, gairebé una trentena de carreteres han estat tancades al trànsit a causa de les inundacions i Renfe ha interromput el servei ferroviari entre Cartagena, Múrcia i Albacete, així com la línia que transcorre entre Alacant i València.

Gairebé una trentena de carreteres han estat tancades al trànsit a causa de les inundacions

 

En aquests moments, la circulació es troba totalment interrompuda en la línia C2 del nucli de rodalies de Múrcia/Alacant, tal com ha confirmat Adif en el seu compte de Twitter. També es troba interrompuda la circulació entre Múrcia del Carmen i Cartagena i Múrcia i Callosa de Segura per les condicions meteorològiques adverses.

Així mateix, Renfe ha establert un pla de transport alternatiu per carretera a la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia per condicions climatològiques adverses, en diversos punts.