La gota freda que ha fuetejat el mediterrani es traslladarà aquest dissabte 14 de setembre a l'interior de la península i afectarà 21 províncies que estaran en risc groc per pluges i tempestes, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En total, i de moment, sis persones han mort a causa dels efectes de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) al sud-est de l'Estat i que ha afectat especialment el País Valencià i la Regió de Múrcia.

Encara segueix el risc

Almeria, Jaén, Màlaga, Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara, Toledo, Àvila, Madrid, València, Càceres, Eivissa, Formentera, Mallorca i Múrcia seran aquest dissabte en risc groc per tempestes i pluges que podran assolir els 40 litres per metre quadrat, excepte en València on podran acumular fins als 60 litres per metre quadrat.

D'altra banda, Sevilla, Còrdova i Huelva tindran tempestes fins a la tarda. A més, Alacant estarà en risc groc per vents costaners i Menorca per vents durant la matinada, fenomen meteorològic costaner que provoca una variació molt forta de la plenamar.

Sis morts per la DANA

Aquest mateix divendres s'han confirmat els tres últims morts a Redován (Alacant), Baza (Granada) i Almeria, que se sumen als dos germans morts a Caudete (Albacete) dijous passat. I aquest dissabte s'ha trobat el cos sense vida d'un home de 41 anys a Oriola, a Alacant.

Així, a última hora de la nit ha estat localitzat el cadàver d'un home de 58 anys i veí de la localitat de Redován (Alacant), a l'Horta Baixa, la comarca del País Valencià més afectada per les pluges d'aquest temporal.

El cos ha estat localitzat cap a les 20.15 hores i l'home ha mort en ser arrossegat per les aigües quan sortia del seu vehicle i intentava travessar un carrer, segons ha confirmat la Guàrdia Civil d'Alacant.

Dos morts a Andalusia

Hores abans s'ha localitzat també el cadàver d'un home de 36 anys en una rambla de Jámula, pedania de Baza, al nord de la província de Granada, després que el seu vehicle aparegués a la mateixa zona després de ser arrossegat pel corrent.

Segons ha informat el servei coordinador d'Emergències 112 Andalusia, cap a les 10.30 hores va rebre una trucada en la qual s'informava de la desaparició de l'home. La Policia Nacional ha confirmat al 112 que, passat el migdia, s'ha localitzat primer el cotxe arrossegat pel corrent.

Posteriorment, un helicòpter que ha sobrevolat la zona ha trobat, a la zona entre Jámula i l'annex de Salazar, també en Baza, el cos sense vida d'aquesta persona.

A més, a primera hora del matí s'ha localitzat el cadàver d'una altra persona a la ciutat d'Almeria. El cos es trobava en un vehicle atrapat en un túnel negat per un important aiguat caigut en escassos minuts, segons ha confirmat l'Ajuntament de la capital a les xarxes socials.

La víctima, segons fonts municipals, és un home d'uns 48 anys i d'origen subsaharià que anava a bord d'un turisme Renault Megane.

Els fets han tingut lloc cap a les 5,38 hores quan els agents de la Policia Local procedia a abalisar l'accés al túnel que travessa l'avinguda de la Mediterrània. En aquell moment, dos vehicles s'han introduït al soterrani a gran velocitat i han quedat atrapats.

Un agent de Policia Local s'han introduït a l'aigua i ha pogut rescatar dues persones que ocupaven un dels vehicles, mentre que el tercer ha quedat completament negat.

Dos germans morts a Albacete

A més, dijous van ser localitzats els cossos sense vida de dos germans -un home de 61 anys i una dona de 51- a Caudete, a la província d'Albacete.

Els dos, veïns de la localitat d'Albacete, van ser trobats a l'interior d'un vehicle que estava bolcat en una zona inaccessible per l'acumulació d'aigua a Caudete.