L'Exèrcit de Terra s'ha mobilitzat a Alacant per la gota freda que arrasa tot el que troba al seu pas. Centenars de persones estan atrapades pel que també arriben més helicòpters amb grues i cistelles de rescat. La força de l'aigua, amb rius desbordats com el Segura, fan que els efectes de la gota freda hagin arribat a les seves hores més crítiques.

Tercera víctima de la gota freda

Les pluges torrencials i persistents al sud-est peninsular han segat una nova vida, aquesta vegada la d'un home de mitjana edat i origen subsaharià a Almeria. Pel que sembla, tres persones s'han quedat atrapades dins d'un vehicle quan intentaven passar per un túnel inundat. La Policia d'Almeria ha aconseguit rescatar dues persones, però una tercera s'ha quedat atrapada i s'ha ofegat.

Evacuades 300 persones

El riu Segura s'ha desbordat a Oriola (Alacant) a l'altura del barri de San Pedro i en el pont del Rei, així com en les pedanies de Desemparats i Las Norias, segons han informat fonts municipals, que han precisat que, de moment, no hi ha constància de danys personals encara que sí d'abundants danys materials.

També s'ha desbordat a Benejúzar. En total, s'han evacuat unes 300 persones d'aquestes localitats.