La Policia Local de Vigo ha aconseguit rescatar dos gossos que portaven cinc dies sense menjar ni beure perquè el seu amo havia ingressat a la presó. L'avís el va donar el mateix reclús que -assistit per una treballadora social del centre penitenciari d'A Lama- va enviar una carta a les autoritats per denunciar el seu abandonament i evitar així una mort segura de les seves mascotes. Els animals han estat localitzats en bon estat gràcies que una veïna els havia proporcionat aigua i aliments i ja han estat traslladats a una protectora d'animals.

Lladrucs

Segons ha informat en un comunicat la Policia Local de Vigo, dissabte passat es va rebre una trucada a la Sala Operativa del 092 per alertar que dues gosses s'havien quedat soles en un domicili del barri de Teis sense aigua ni menjar.

Posteriorment, agents de la Unitat Mediambiental d'Intervenció Rural (UMIR) es van traslladar a la zona, encara que no van escoltar lladrucs de gos procedents de l'habitatge ni van obtenir resposta de cap persona, per la qual cosa no van poder accedir a l'interior. Davant d'aquesta situació, van sol·licitar als veïns que els informessin si escoltaven algun lladruc procedent de la residència, fet que va ser confirmat per una dona l'endemà.

Carta manuscrita

Mitjançant diferents gestions realitzades per efectius de l'UMIR i la seva posada en contacte amb la treballadora social de la presó d'A Lama, el propietari dels animals va elaborar una autorització per permetre que els agents accedissin al seu domicili i rescatessin les seves gosses.

Finalment, aquest dimarts, efectius de l'UMIR van accedir al domicili mitjançant una finestra que no va patir desperfectes i van traslladar a una protectora d'animals els gossos, que es trobaven en bon estat ja que una veïna els havia proporcionat aigua i aliments sortejant un mur que separava ambdós habitatges.