“El gos és el millor amic de l’home”. Aquesta frase feta es reflexa en la relació de molts humans amb els seus cans. La d’en Zozo i l’İsmail Öztürk és digna de pel·lícula.

Un vincle estret

La història del gos turc que es passa els dies estirat sobre la tomba del seu amo s'ha fet viral. Segons informa Infobae, İsmail Öztürk, un home turc, va morir l’any 2014 de forma inesperada. Tota la família va quedar devastada, entre ells el seu gos i company. Zozo era fidel al seu humà i, des de la seva mort fa cinc anys, va a visitar la seva tomba cada dia.

Visites diàries a la tomba del seu amo

L’animal es va quedar a càrrec de la família del seu amo, tot i que ha passat uns anys molt trist des de la mort d’Öztürk, segons apunten els seus familiars. Zozo va a la tomba del seu humà cada dia, plogui o nevi, s’hi estira i passa allí les hores. El fill d’Öztürk, Zafer, l’acompanya en les seves passejades. “Intenta estar a prop del seu company”, segons La República.

Una història que es repeteix

L’emotiva història d’en Zozo recorda a la de Hachikō , el gos japonès que va estar esperant el seu amo (que va patir un atac de cor) a l’estació de tren de Shibuya, fins la seva mort. Richard Gere va protagonitzar la pel·lícula dramàtica que narra la seva vida: Siempre a tu lado, Hachikō.