Una veïna de Candás (Astúries) ha rebut una mossegada d'un gos aquest dilluns passat mentre corria pel passeig costaner d'El Tranqueru al voltant de dos quarts de set de la tarda. La víctima va haver de ser atesa a l'Hospital de Jove (Gijón) per les lesions.

Fonts de la Policia Local indiquen que la dona practicava running per la passarel·la quan es va creuar amb una parella que passejava el seu gos i l'animal es va tirar sobre la corredora i li va mossegar la cuixa de la cama esquerra, causant-li una ferida profunda, informa El Comercio.

La mossegada li va provocar una hemorràgia a la cama esquerra

 

La dentada li va produir una hemorràgia per la qual cosa els agents van donar avís al servei d'Emergències del Principat. Mentrestant, un equip de socorristes de la platja van frenar l'hemorràgia i van cauteritzar la ferida. No obstant això, la víctima va optar per anar a l'hospital davant de l'aspecte que presentava la seva cama.

Segons consta a l'informe policial, l'animal anava subjecte amb una corretja i sense morrió. Els propietaris de la mascota van explicar als agents que no eren els amos de l'animal sinó que era d'un parent recentment mort i que s'havien fet càrrec del gos. La Policia va obrir un expedient a l'animal perquè, malgrat no ser de raça perillosa, va agredir la corredora.

Els veïns demanen un control més gran

L'incident ha tingut nombroses repercussions entre els veïns, que reclamen un control més gran als amos dels animals de companyia per garantir la seguretat i evitar que es repeteixin nous atacs.

Els veïns demanen més control als amos dels animals

 

Sense anar més lluny, a començaments del mes de juny un gos de raça pitbull atacava violentament a una nena de cinc anys en un domicili del barri de Gijón de Laviada, causant-li diverses ferides, una d'elles al coll.

Un mes abans, a Barcia, una petita de cinc anys va acabar perdent una orella després de l'atac d'un llaurador. "L'animal se li va tirar al coll i li va travessar el crani amb els ullals", van descriure els seus familiars.