El gos de raça perillosa que va matar un home de 32 anysCassà de la Selva, al Gironès, no tenia xip identificatiu ni llicència.

El gos que va matar un home al Gironès

Dissabte passat un gos va mossegar el seu amo, de 32 anys, deixant-lo en estat crític. L'home va morir hores després a l'Hospital Trueta de Girona.

L'incident va tenir lloc cap a les 21:00 hores de dissabte quan la víctima, que residia a Cassà de la Selva des de feia poc temps, passejava a l'animal pel carrer Susvalls, a escassos metres del seu habitatge.

Segons les mateixes fonts, el gos anava lligat amb una corretja que no superava els dos metres, com estableix la normativa, tot i que no portava morrió i, per causes que es desconeixen, va atacar la víctima al braç esquerre i li va fer perdre gran quantitat de sang.

Mordedura de perro / Wikimedia Commons

L'home va perdre molta sang per la mossegada del gos / Wikimedia Commons

Encara que en un primer moment es va informar que la víctima passejava el gos d'un amic quan va ser atacat, la investigació ha permès determinar aquest dilluns que es tracta del propietari de l'animal.

Un testimoni va alertar la Policia Local i els agents van disparar gas pebre perquè el gos deixés anar la seva presa, però no ho va fer i, davant la impossibilitat de garantir la seguretat dels presents, van disparar l'animal causant-li la mort.

No tenia xip ni llicència

El gos era propietat de l'home des que era un cadell i no disposava de xip identificatiu ni de la llicència corresponent a les races perilloses, en aquest cas l'American Staffordshire Terrier.

Perquè aquests animals no representin cap perill, la normativa estableix l'obligatorietat de disposar d'una llicència administrativa i de la identificació dels animals mitjançant un microxip.

L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha confirmat que aquest gos no portava microxip ni està censat a la localitat, segons informa ACN.

Un cop acabada la investigació, els Mossos d'Esquadra lliuraran les diligències al jutjat de guàrdia de Girona que es farà càrrec del cas.