Els Golden Retriever són una de les races de gos que més agrada; pel seu caràcter, és molt afectuós, per la seva relació amb la família, sobretot amb els nens, i perquè és un d’aquells gossos que és guapo, així de clar.

Esperança de vida

Els gossos en general tenen una esperança de vida entre els 8 i els 20 anys, segons la raça, la mida i per descomptat, com els cuidem. Respecte els Golden Retriever, viuen entre 10 i 12 anys, però hi ha excepcions.

I aquesta "gran" excepció té nom: Augie.

Augie / GoldHeart Golden Retrievers Rescue

El 24 d'abril de 2020, l'Augie va celebrar els seus 20 anys i es va convertir en el Golden Retriever més vell del món / GoldHeart Golden Retrievers Rescue 

L'Augie viu a Oakland, a l’estat de Tennessee, als Estats Units, i el passat 24 d’abril va fer 20 anys. 20 anys per a un gos és força temps, però per a un d’aquesta raça és moltíssim. De fet l’Augie s’ha convertit en el Golden Retriever més vell de la història, tal i com ha confirmat la protectora GoldHeart Golden Retrievers Rescue.

Una vida dura

Els propietaris de l’Augie, la Jennifer i l’Steve Hetterscheidt, estan encantats, no cal dir-ho, tot i que només fa sis anys que el tenen, quan el van adoptar el 2014. I és que el pobre gos no ha tingut una vida fàcil.

Va néixer l’any 2000 i abans d’arribar a casa dels Hetterscheidt ja havia passat per dues llars més. Ells el van adoptar quan tenia 14 anys, que és més del que solen viure els Golden Retriever.

Sis anys magnífics

Des de la protectora GoldHeart Golden Retrievers Rescue expliquen que quan va arribar l’Augie “vam creure que la majoria de les persones no voldrien un Golden tan gran, però no teníem ni idea del viatge que farien amb ell".

I és que els seus nous amos, durant aquests sis anys, l’han portat de viatge amb la seva autocaravana per tot el país. Expliquen que “té diversos germans canins i felins i pot jugar a la pilota a la piscina". És a dir, que l’Augie ha gaudit,i molt, els últims sis anys.

Tot i que encara està força sa per l’edat que té, tremola una mica quan s'aixeca per primera vegada, tot i això, asseguren, es pot moure bé i gaudeix dels passejos diaris pel pati.

Per tant, moltes felicitats a l’Augie i l’enhorabona i l’agraïment per a la Jennifer i l’Steve.

Augie y amigos / GoldHeart Golden Retrievers Rescue

L'Augie va celebrar els seus 20 anys amb uns quants Golden Retriever més / GoldHeart Golden Retrievers Rescue