Google Maps mai deixa de sorprendre, i ara ho fa amb una capa d'informació addicional de grandíssima utilitat, la de mostrar als seus usuaris la mitjana de contagis de coronavirus en una zona del mapa determinada, i amb una actualització setmanal.

Google Maps Covid / Google Maps

Un dels exemples que ha taulell Google sobre la nova capa de Google Maps / Google Maps

Google Maps t'ajuda a evitar zones amb més risc de contagi

D'aquesta manera, qualsevol persona pot planificar els seus moviments sense passar per les zones de més risc de contagi, reduint d'aquesta manera el risc de propagació.

Google Maps informa sobre les tendències de contagis de Covid-19

Una altra de les grans aportacions d'aquesta nova capa de Google Maps és que també informarà sobre la tendència de cada zona en quant a contagis, indicant si l'aparició de casos de coronavirus està en augment o en descens.

Google Maps Covid / Google Maps

Exemple del mapa de Mèxic amb la capa de contagis de coronavirus de Google Maps / Google Maps

Una capa fàcil d'utilitzar i de gran utilitat

Per accedir a aquesta nova funció de Google Maps, el primer que haurà de fer és actualitzar l'aplicació fins a la seva última versió. Després, la nova informació apareix en l'opció de capes de la cantonada superior dreta de la seva pantalla. Ha de seleccionar "covid info". El diferent grau de contagis es marca amb una gamma de colors.

Google Maps Covid / Google Maps

L'accés a la "Covid Info" és senzill, funciona com una capa més dels mapes / Google Maps

Dades aportades per instuciones de prestigi

Pel que fa la font de les dades que usa Google per crear el seu mapa de Covid-19, el gegant californià es basa en les dades de la Universitat Johns Hopkins, el diari The New York Times i Viquipèdia, que per la seva part recull la informació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Google coronavirus / Google.com

Google s'ha bolcat en posar el seu gra de sorra en la lluita contra el coronavirus / Google.com