Girona és "l'hort de la marihuana d'Europa". Així ho ha assegurat Albert Ballesta, alt càrrec del Departament d'Interior i exalcalde de Girona. Ballesta ha fet aquestes declaracions en l'acte commemoratiu del 300 aniversari de creació del Cos dels Mossos d'Esquadra, on ha demanat més eines perquè la policia catalana pugui fer front als robatoris amb força a domicilis i a les plantacions de marihuana.

Ballesta, creu que la gran quantitat de plantacions de marihuana que hi ha a les comarques de Girona respon a que "les penes en altres països són molt més dures", la qual cosa fa que la proximitat amb França hagi convertit aquestes comarques "en l'hort de la marihuana d'Europa". Per això, el director d'Interior creu que seria necessari que el nou Govern espanyol que surti de les pròximes eleccions del 28 d'abril "afronti amb valentia la modificació del Codi Penal i de la Llei d'enjudiciament Criminal".

Cada dia, tres robatoris amb força a domicilis

En el seu discurs, el director dels serveis territorials d'Interior a Girona també ha recordat que estan en contacte permanent amb els municipis de la demarcació per tractar les seves "inquietuds" en matèria de seguretat, on destaquen com una "xacra" els robatoris amb força en domicilis.

Tot i que encara no s'han fet públiques les xifres del 2018, segons fonts policials hi hauria més de tres robatoris diaris en domicilis, la qual cosa ha convertit aquests delictes en la segona "prioritat" per als Mossos d'Esquadra, després del terrorisme islàmic.