Angela Dobrowolski haurà de respondre davant de la justícia de molts fets, alguns de molt sonats, dels darrers mesos. Està acusada, en diversos jutjats, de bastants delictes. Tot i que el més greu és l'intent d'assassinat del seu marit Josep Maria Mainat, també n'hi ha d'altres, com els repetits intents d'entrar a les propietats de Mainat o trencar l'ordre d'allunyament dels seus fills. De moment, la dona està a presó.

Les investigacions judicials per aclarir què va passar la nit de juny que tot sembla indicar que Angela Dobrowolski va voler assassinar a Mainat a casa seva, punxant-lo amb insulina, pot patir un canvi radical.

És la intenció de la defensa de Dobrowolski, que han sembrat el dubte davant del jutge, tal com avança Nacho Abad, amb les hores recollides per l'aparell que analitza el sucre en sang, el glucòmetre.

L'aparell no tenia l'hora ben posada

Aquestes hores exactes seran claus per saber què va passar la nit en aquella habitació de la mansió que els dos, tot i que ja s'estaven divorciant, compartien al barri d'Horta de Barcelona. Les investigacions dels Mossos asseguren que la dona no va trucar al 112 fins passats 34 minuts de la primera prova feta amb l'aparell. El registre és clar: la primera prova és a les 02:36 h, però la trucada és molt més tard.

No cal ser un gran investigador policial, amb aquests indicis, per pensar que la dona del famós multimilionari volia que morís. Però la defensa creu que l'aparell té un decalatge de temps que ha induït a un greu error.

Ho demostren, assegura la defensa, posant en relleu que quan Angela Dobrowolski truca al 112, el mateix operador demana a la dona que faci una prova a Mainat amb el glucòmetre. La trucada és al voltant de les 03:17 h i el resultat és 52 en sang. Aquest registre, que hauria d'estar al voltant de les 3 i 17 minuts, consta molt més abans.

Josep Maria Mainat / EFE

Josep Maria Mainat, entrant als jutjats de Barcelona / EFE

Així ho demostra la trucada feta al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) des del 112, que va quedar registrada en aquesta hora. La defensa creu que l'aparell que Mainat tenia a casa té un decalatge de 26 minuts i que per tant, els registres que fan servir els Mossos per bastir l'acusació contra la dona són erronis.

És més, la defensa creu que Angela Dobrowolski no va tardar més de 3 minuts en trucar al 112 després de la primera prova quan va veure que el seu marit havia tingut un atac d'hipoglucèmia. Si es pot demostrar, tal com defensen els advocats d'ella, es podria arribar a demostrar que no va anar a dormir deixant morir a Mainat i que pel contrari, li va salvar la vida.

L'aparell ha desaparegut

Però a aquesta tesi, que podria fer canviar 100% el relat d'aquest intent d'assassinat frustrat que va patir Josep Maria Mainat, s'hi ha de sumar una cosa important: estem davant d'un cas esperpèntic.

Segons denuncien des de la defensa de Dobrowolski, i això hi aporta el punt de telenovel·la que hi faltava en aquest darrer episodi, l'aparell ha desaparegut. La defensa creu que sense l'aparell en mans del jutge, no es podrà comprovar aquesta versió, però tampoc condemnar la dona per aquest presumpte intent d'assassinat. El cas Mainat, segueix.