Un noi de 15 anys i la seva germana, de 24, són les dues víctimes mortals de l’incendi que ahir va calcinar el domicili on vivien al barri de La Hispanidad, a Huelva. En el foc van resultar ferides deu persones més, entre elles un bebè de només 16 dies, fill de la noia morta.

L’incendi es va originar cap a les 7:30 en el 4rt B del número 10 del carrer Salvador Rueda,  on vivien les dues víctimes mortals juntament amb 10 persones més, la majoria eren membres de la mateixa família. Segons alguns veïns, feia poc més d’un any que hi vivien.

Els ferits més greus són el bebè de la noia morta i la seva mare

Entre els deu ferits per l’incendi, només dos continuen ingressats en centres hospitalaris: són el bebè, nascut el passat 22 de desembre, i una dona de 50 anys, mare de les dues víctimes mortals i àvia del nounat. 

El bebè està estable dins la gravetat, ingressat a la UCI Pediàtrica de l’hospital Juan Ramón Jiménez de Huelva. La dona, també amb pronòstic greu i amb cremades en el 30% del cos, és a l’Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, a la Unitat de cremats.

La resta de ferits, donats d'alta 

Entre la resta de ferits, tots ells ja donats d’alta, hi havia dos menors més: un nen de 2 anys i un altre de 9 mesos. També hi havia una noia de 19 anys i un noi de 26, així com una altra menor, de 14 anys. Tots ells vivien en el pis afectat i eren membres de la mateixa família.

Dels nou ferits, sis són de la mateixa família, els altres tres són dos bombers i un agent de la Policia Local que van patir ferides lleus durant l’extinció del foc i l’evacuació dels ferits.

12 persones en el mateix pis

Tal i com informa el Diario de Huelva a partir dels testimonis dels veïns del bloc de pisos del barri La Hispanidad de Huelva, feia poc més d’un any que la família afectada vivia en aquell domicili on, asseguren, com a mínim hi havia 12 persones.

Crits d'auxili

Un veí ha explicat també que el pare de les dues víctimes mortals és pescador i que ahir va sortir molt d’hora a feinejar. Un altre testimoni ha relatat que va sentir els crits d’auxili de dins del pis on es va originar l'incendi, però que no van poder fer res per ajudar-los perquè les flames ja havien afectat el domicili del costat.

Possibles causes de l'incendi

Segons informa Huelva Información, la Brigada de Policia Científica treballa en la hipòtesi que l'incendi es va originar quan un braser va cremar una peça de roba de la sala d'estar.

Aquest dimecres s’ha celebrat el funeral pels dos germans, el noi de 15 anys i la noia de 24, a l’església de la Hispanitat, mentre l’Ajuntament de Huelva ha decretat tres dies de dol.