Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut, un altre cop, els germans Dalton, els López-López, uns lladres especialitzats a assaltar bancs que el passat 2018 van atracar una oficina de CaixaBank al carrer d'Aragó de Barcelona emportant-se gairebé 80.000 euros.

La policia va començar a lligar caps quan van rebre la denúncia d'un robatori similar, però en aquest cas, a Marbella. Ho van fer amb el mateix modus operandi. A Barcelona s'hi van desplaçar exclusivament per fer l'atracament i el segon va ser a la seva terra; els Dalton són molt coneguts i la policia ja els tenia controlats.

En tots dos casos els autors van accedir a les entitats bancàries abans de ser obertes al públic, van esperar que els treballadors entressin a la sucursal per començar la seva jornada laboral i els van lligar i emmordassar fins a l'obertura de la caixa forta.

El marcat accent andalús els va deletar

En els dos atracaments, tant a Barcelona com a Marbella, les víctimes van poder identificar els autors amb les mateixes característiques, assegurant que eren de nacionalitat espanyola i amb un marcat accent andalús. Les investigacions policials van anar estirant el fil fins a poder saber que darrere dels dos violents atracaments hi havia els Dalton, els germans López-López i un entramat d'amics i familiars que els hi dóna suport.

A partir de les indagacions policials, es van identificar dos dels assaltants, els quals pertanyien a un grup d'atracadors malaguenys conegut com "els germans Dalton", a més els policies van constatar l'existència d'una xarxa de persones del seu entorn familiar i social que van participar indirectament en els fets.

Els Dalton volien atracar de nou

Durant la investigació la policia va tenir coneixement que els lladres estaven preparant una nova acció de similars característiques i, fins i tot, existia la possibilitat que detinguessin un empleat bancari en el seu domicili per a posteriorment traslladar-lo a la sucursal i així realitzar l'atracament amb més seguretat i rapidesa.

Els investigadors també van poder saber que l'organització estava preparant una nova acció de similars característiques i, fins i tot, existia la possibilitat que detinguessin un empleat bancari en el seu domicili per a posteriorment traslladar-lo a la sucursal i així realitzar l'atracament amb més seguretat i rapidesa. El passat 25 de febrer, per evitar aquest nou atracament, es va fer un dispositiu policial conjunt entre Policia i Mossos d'Esquadra per detenir tretze persones d'aquesta banda.

En l'escorcoll d'on vivien els lladres, a Màlaga, els agents van intervenir 56.000 euros en efectiu, diners provinents de l'assalt del banc a Marbella. A més es van trobar tres rellotges d'alta gamma valorats en 118.000 euros, divuit grams de cocaïna, tres pistoles, dos revòlvers detonadors, 32 telèfons mòbils, quatre vehicles i tres motocicletes. Els lladres també es dedicaven part dels seus esforços, i de manera organitzada, al blanqueig dels diners que obtenien dels robatoris.