Miquel Mestre Suñer, un genet de trot mallorquí, ha escandalitzat les xarxes i les associacions animalistes després de publicar-se un vídeo en el qual apareix obligant la seva euga, Helen Llinaritx, a beure cava per celebrar la victòria en un gran premi d'equitació. Els fets van succeir fa uns dies a l'Hipòdrom de Manacor, després de la celebració de la carrera del Gran Premi de Manacor de la Generació de poltres.

El genet, sancionat a nivell europeu per dopar presumptament quatre cavalls

Segons diverses associacions animalistes, Miquel Mestre Suñer està sancionat a nivell europeu i està pendent de judici a França per dopar quatre cavalls en competició. A més, té prohibida l'entrada a nivell europeu i no es pot apropar a cap cavall.

Tot això no li va impedir participar en el Gran Premi de Manacor, una competició que va aconseguir guanyar i, per celebrar-ho, no se li va ocórrer cap altra cosa que donar-li de beure a l'euga una ampolla sencera de cava, menys la part final, que vessa pel seu cap. Després del macabre acte, a l'animal se'l veu espantat i marejat.

Cavall cava / Europa Press

Els fets van succeir en l'Hipòdrom de Manacor, després d'una competició / Europa Press

Denunciat per maltractament animal

"El genet força l'euga a beure una ampolla de cava mentre la resta de presents li riuen el fet", denuncia a través d'un comunicat l'Associació Animalista de les Balears (Assaib). "Considerem una aberració aquesta mostra de clar maltractament animal. Exigirem per tots els mitjans al nostre abast que aquest fet no quedi impune", afegeixen.