La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres al vespre Javier M. T., l'home que hores abans ha apunyalat presumptament la seva exparella a Vimianzo, a la Corunya. El suposat agressor ha clavat un ganivet al coll de la dona i ha fugit mentre ella agonitzava.

El suposat agressor té 41 anys i és força conegut al poble per ser-ne el lampista, però també per la seva faceta d'actor: ha aparegut en sèries de Televisió de Galícia com El final del camino o la policíaca Serramoura.

El presumpte autor dels fets també té inquietuds polítiques: va ser candidat a l’alcaldia de Vimianzo el 2015 pel partit Compromiso por Galicia. Tot i que la dona no l'havia denunciat, sí que una altra exparella havia presentat una denúncia contra ell per violència masclista.

Després de estar en cerca i captura durant tot el dia, l'home l'han localitzat ple de sang a la platja dos Muíños, a Muxía, a uns vint quilòmetres de Vimianzo. La Guàrdia Civil s'hi ha desplaçat i l'ha pogut detenir sobre les vuit del vespre.

La dona, ingressada a l'UCI

Els fets han passat aquest dimecres poc després de les nou del matí. La dona, que té 41 anys, era a la porta del seu lloc de feina, a l’oficina del sindicat Unións Agrarias, amb una clienta. Aleshores ha aparegut l’exparella de la víctima, amb un ganivet de grans dimensions i amb actitud agressiva, segons ha explicat el delegat del govern espanyol a Galícia.

Mentre la dona que acompanyava la víctima ha anat a demanar ajuda a les persones que hi havia a la zona, entre els quals hi havia els pares d’una escola que hi ha a la vora, el suposat agressor ha clavat el ganivet al coll de la seva exparella.

Quan la clienta ha tornat, s’ha trobat la víctima a terra, en mig d’un bassal de sang. Mentrestant, l'agressor ha pujat a una furgoneta blanca i ha fugit. La dona se l'han endut en helicòpter a l'Hospital de Santiago, on continua a l'UCI.

La víctima havia mantingut una relació amb el presumpte agressor, però havien trencat feia menys de dos mesos. La dona, molt coneguda i apreciada a la població, té dos fills d’una relació anterior, de 19 i 14 anys, i que s’han quedat amb el seu pare, amb qui la víctima mantenia una molt bona relació.